TV Krant

Cars 3 (2017)


cars-3-1.jpg
De tweede ‘Cars’-film was een grote teleurstelling, deze derde is een stuk beter. De oude Bliksem McQueen neemt het op tegen jongere, snellere automobielen. Moet Bliksem zijn wielen aan de wilgen hangen?

'Cars 2’ was een matige spionagefilm. Met dit derde deel keert Pixar terug naar waar het in deze films om gaat: racen. ‘Cars 3’ opent op dezelfde manier als het eerste deel, met de glimmende, rode race-mobiel Bliksem McQueen, die zichzelf in het donker concentreert op zijn race. In deel 1 was hij de onbetwiste racekampioen, in dit derde deel duiken er snelle nieuwkomers op die door betere stroomlijning, moderne motoren en een betere wegligging Bliksem verslaan. Lukt het de legendarische nummer 95 een waardig afscheid aan zijn loopbaan te geven?

Oud model
Het thema van dit derde deel is ouderdom. Blijven we vasthouden aan onze oude dromen, of zetten we nieuwe doelen? Er zijn vergelijkingen te maken met Pixars ‘Toy story 3’, waarin Andy te oud werd om met zijn speelgoed te spelen, maar ook met die totaal andere sportfilm ‘Rocky’. Bliksem oefent op het strand en wordt door zijn tegenstanders niet voor vol aangezien. De vergankelijkheid van het leven – wat bij auto’s nog sneller gaat dan bij mensen – is een waardevolle toevoeging aan deze reeks. Wanneer moet je stoppen, en wat ga je daarna doen? Ook zit de film weer vol snelle racescènes die zich ditmaal ook in de modder en ver van de blingbling circuits afspelen. Een prima film, maar geen klassieker.

Vandaag op TV


Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.