TV Krant

Despicable me 4 (2024)


Scherm_afbeelding_2024-06-28_om_14.55.24.png
Na zeven jaar is er een nieuw deel in de ‘Despicable me’-reeks. Daarin worden Gru en zijn gezin bedreigd door een oude aartsvijand.

Voormalig superschurk Gru is nog steeds gelukkig met Lucy, hun geadopteerde dochters en… Gru jr.! Jawel, Gru en Lucy hebben een zoontje, die als twee druppels water op zijn pa lijkt. Maxime Le Mal, een oude aartsvijand van Gru, dreigt het gezinsgeluk echter te verstoren. Deze gluiperd, een mix van een mens en een kakkerlak, wil samen met zijn vileine vriendin Valentina Gru jr. ontvoeren en hersenspoelen. Om dat plan te voorkomen brengt de Anti-Villain League (AVL) Gru en zijn familie naar een onderduikadres.

Megaminions
De gezinsleden van Gru krijgen een nieuwe identiteit en proberen zich aan te passen aan hun nieuwe leven in een welvarend stadje. De dochters gaan naar een andere school en Lucy beproeft haar (non)talent als hairstylist. Gru probeert vrienden te worden met zijn pedante buurman en ontmoet buurmeisje Poppy, dat gefascineerd is door schurken. Uiteraard zijn daar ook nog de minions die op geheel eigen wijze hun gang gaan. Vijf worden door een experiment van de AVL getransformeerd tot megaminions en krijgen de krachten van een superheld. Deze minions zijn echter niet zo handig als echte superhelden en dat zorgt voor grappige situaties.

Beproefd recept
‘Despicable me 4’ bevat veel verhaallijnen en voelt daardoor nogal ‘vol’. De film ontrolt zich in een sneltreinvaart, waarbij het ene (sub)plot op het andere volgt en er weinig tijd wordt genomen om de nieuwe personages uit te werken. Gru en zijn gezin staan in dit deel centraal; verder wordt het beproefde recept gevolgd: er zijn leuke grappen, er worden schurken bestreden en er is veel actie. Dat resulteert niet in een verrassende, maar wel in een solide en aangename rolprent.

Vandaag op TV