TV Krant

Horizon: An American saga - Chapter 1 (2024)


Scherm_afbeelding_2024-06-21_om_13.11.46.png
Kevin Costner is terug in het zadel voor ‘Horizon: An American saga - Chapter 1’. Deze ambitieuze western van drie uur lang is het eerste deel van uiteindelijk vier films.

Costner heeft natuurlijk ervaring met het westerngenre. Hij brak door met de film ‘Dances with wolves’ (1990), die zeven Oscars kreeg, waaronder drie voor Costner zelf: Beste Film, Beste Regie en Beste Mannelijke Hoofdrol. In 2003 regisseerde hij zijn laatste film tot nu toe: de prima western ‘Open range’. Momenteel is Costner bij streamingsdienst Showtime te zien in de hitserie ‘Yellowstone’, een soort moderne westernreeks.

Burgeroorlog
‘Horizon: An American saga - Chapter 1’ speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 - 1865). Terwijl de Noordelijke en Zuidelijke Staten de strijd met elkaar aangaan, proberen allerhande figuren, van cowboys tot criminelen en prostituees, een leven op te bouwen in het harde, maar mooie land. De rechtschapen Hayes Ellison (Costner) neemt de weduwe Frances Kittredge (Sienna Miller) onder zijn hoede, en begint langzaam meer voor haar te voelen.

Vijftien jaar
Het tweede deel van ‘Horizon’ verschijnt al op 15 augustus. Kevin Costner is momenteel bezig met de opnamen van films 3 en 4, die zich na de Burgeroorlog afspelen. De vier films bij elkaar bestrijken een periode van vijftien jaar. Op de vraag waarom hij niet één film maar gelijk vier films wilde maken, had Kevin een simpel antwoord: “Omdat het verhaal dat ik wil vertellen pas afgelopen is bij de vierde film.”

Eigen geld
De acteur-regisseur heeft vertrouwen in zijn epische saga, want hij heeft bijna veertig miljoen dollar van zijn eigen geld in het project gestopt. Die gok lijkt goed uit te pakken, want bij de wereldpremière tijdens het filmfestival van Cannes werd ‘Horizon’ beloond met een maar liefst elf minuten durende staande ovatie, die Costner zichtbaar ontroerde.

Vandaag op TV