TV Krant

Casanova's (2020)


PosterV1-Casanova_s-gelaagd_kopie_ren.jpg
In de film ‘Casanova’s’ speelt Jim Bakkum een schuchtere journalist. Hij gaat undercover bij een flamboyante schrijver van zelfhulpboeken voor incompetente mannen. Lieke van Lexmond speelt diens assistente. Jim en Lieke over de film, liefde en corona.

Hoe was het om een film op te nemen tijdens corona?
Jim: “Dat was natuurlijk spannend. De acteurs mochten niet in elkaars buurt komen. Dan kon je een boete krijgen. De zoenscènes zijn opgeschoven in de planning. Gelukkig mochten die uiteindelijk wel. Na een coronatest.”
Lieke: “Er was een scenario zonder en een mét kus. Ik ben er wel blij om dat die kus er toch in zit. Het hoort bij de romkom. Je wilt die mensen die de hele tijd om elkaar heen dartelen bij elkaar zien komen. En een zoen beklinkt dat.”
Jim: “Precies. Bij het romantische genre brokkelt het glazuur vaak van je tanden, maar zo’n zoen geeft het een extra randje. Het geeft net die seksuele lading.”

Hebben jullie ook zelfhulpboeken gelezen?
Lieke: “Ik heb een periode gehad dat ik verliefd werd op het verliefd zijn in plaats van dat er daadwerkelijk een connectie was. Toen heb ik veel gehad aan het boek ‘Verslaafd aan de liefde’ van Jan Geurtz.” Jim: “Ik ben überhaupt niet zo’n lezer. Ik heb wel diverse hoofdstukken gelezen van een aantal kinderopvoedboeken. Eentje over slaaptechniek bijvoorbeeld, en dat hielp bij mijn oudste. Bij de andere twee jammer genoeg niet.”

Vandaag op TV