TV Krant

Triple threat (2019)


Triple.jpg
Regisseur Jessie V. Johnson was vroeger stuntman, en dus wordt er in ‘Triple threat’ vooral veel gesprongen, geslagen en gerend. Het verhaal en de dialogen zijn tot het absolute minimum beperkt.

Huurmoordenaars jagen op een miljonairsdochter die het waagt geld te schenken om de misdaad te bestrijden. Ze wordt in haar vlucht geholpen door twee prijsvechters en een huurling die uit is op wraak. Dat is het simpele gegeven van de film ‘Triple threat’, die niet uitblinkt door een gelaagd verhaal of diepzinnige dialogen. Het is zo’n film waarin explosies alleen bedoeld zijn om personen in slow motion door het beeld te zien vliegen, en waarin de actie zich bij voorkeur afspeelt op plaatsen met veel mooi gefilterd licht.

Luid zingend
De dialogen beperken zich tot: “Los dit probleem op, snel.” En dan gauw weer verder met shots van de erfgename die op hoge naaldhakken langs eetkraampjes rent of een niet zo snelle achtervolging met een tuktuk. De erfgename en de twee hulpvaardige prijsvechters verstoppen zich op een gegeven moment in een keuken en koken dan doodleuk en luid zingend een sterrenmaaltijd. Dit is in elk geval een welkome pauze tussen de overdaad aan aanvallen op achtereenvolgens: een gevangenkamp, een tv-studio, een politiebureau en een vervallen sportgebouw, die door het vele geweervuur allemaal wel wat op elkaar gaan lijken. Gelukkig volgt er hier en daar weer een vechtscène ter afwisseling. Het is een simpele film en nergens superorigineel, maar geen onaardig kijkvoer.

Vandaag op TV