TV Krant

Charlie's angels (2020)


01_filmCharlies_1.jpg
De engelen van Charlie zijn terug. Na de serie (die liep van 1976 tot 1981) en de twee films (uit 2000 en 2003) is het nu tijd voor een nieuw trio stoere en sexy geheim agentes, in een film vol knipogen naar de vorige incarnaties.

Sabina Wilson (Kristen Stewart), Elena Houghlin (Naomi Scott) en Jane Kano (Ella Balinska) werken voor de organisatie van de mysterieuze Charlie Townsend. Als een jonge IT’er waarschuwt dat levensgevaarlijke technologie in verkeerde handen is gevallen, moeten Charlie’s ‘angels’ vol aan de bak om dit gevaar te stoppen.

Hommage
Elizabeth Banks speelt niet alleen Charlie’s assistente ­Bosley, de actrice schreef én regisseerde tevens deze ‘Charlie’s angels’-film. Ze noemt het geen reboot of remake, maar eerder een continuatie van de originele tv-serie en bioscoopfilms. “We brengen echt een hommage aan de historie van ‘Charlie’s angels’”, aldus Banks. “Van kostuums tot voorwerpen en foto’s. Ook zijn er bekende gezichten uit de eerdere versies te zien.” Over bekende gezichten gesproken: ‘onze’ Hannah Hoekstra speelt een rolletje als secretaresse Ingrid.

Feministisch
Regisseur Banks ziet ‘Charlie’s angels’ als een feministische film. “De vrouwen gebruiken hun gezond verstand. In de actiescènes hadden we een mantra: ‘Vecht niet harder, maar slimmer.’ Er zit wel een kleine romance in ‘Charlie’s angels’ tussen een van de dames en een man, maar de film draait vooral om vrouwen die samenwerken. Op de set hadden we nog een andere regel: iedere actrice draagt alleen kleding waar ze zich comfortabel en prachtig in voelt. Ter inspiratie keken we naar films als ‘Wonder woman’ en ‘Atomic blonde’, waarin een krachtige vrouw de hoofdrol speelt.”

Vandaag op TV