TV Krant

If Beale street could talk (2019)


IfBeale2.jpg
‘If Beale Street could talk’ won een Golden Globe en is genomineerd voor drie Oscars. De regisseur van het Oscarwinnende ‘Moonlight’ maakt een sterk liefdesdrama tegen de achtergrond van racisme.

Liefde overwint alle tegenslagen, hoe heftig ze ook zijn. Dat is de centrale boodschap van ‘If Beale Street could talk’ waarin we kennis maken met het verliefde stel Tish (KiKi Layne, l.) en Fonny (Stephan James). Hun ouders kunnen niet met elkaar opschieten, maar hun liefde is sterk en ze dromen van een mooie toekomst en hopen een aftandse etage om te bouwen tot prachtig huis voor hun gezinnetje. De scène waarin Fonny zijn verbeelding laat spreken en de lege vloer invult met keuken, atelier en wiegje is razend knap gedaan. Uit alles blijkt dat dit stel echt voor elkaar gemaakt is. Maar hun idyllische wereld stort ineen als Fonny wordt beschuldigd van een verkrachting. Hoe moet het nu met de zwangere Tish?

Harlem
Opnieuw schildert Jenkins een fraaie en geloofwaardige setting voor een intieme liefdesrelatie. Daardoor komt het extra hard aan als die liefde gedoemd lijkt te mislukken. Beide acteurs spelen geloofwaardig en het dagelijkse leven in Harlem, New York zorgt voor een kleurrijke achtergrond. Een knappe film met verschillende lagen. Onder het liefdesverhaal gaan allerlei problemen over werk, familie, woningnood en racisme schuil

Vandaag op TV