TV Krant

Second act (2018)


SecondAct2_1.jpg
Een gewoon meisje wordt aangezien als iemand van ‘hogere klasse’ en krijgt een topbaan. Bekend recept, maar Jennifer Lopez
vult het smakelijk in

Buiten enkele stemrollen in animatiefilms als ‘Ice age: Continental drift’, was ‘Maid in Manhattan’ in 2002 het grootste kassucces van Jennifer Lopez (l.o.). ‘Second act’ vertelt hetzelfde verhaal in een andere vorm. In ‘Maid in Manhattan’ was ze schoonmaakster en werd ze door het aantrekken van een dure jurk van een gast aangezien voor een rijke juf. In deze film is ze Maya, teamleidster in een supermarkt. De zoon van een vriendin vervalst haar cv en Facebookpagina, waardoor het ineens lijkt alsof Maya cum laude is afgestudeerd aan een prestigieuze universiteit, vloeiend Japans spreekt en goed kan roeien… Ze krijgt vervolgens een topbaan bij een cosmeticabedrijf. Hoe lang gaat dat goed?

Chique wereld
Maya blijft natuurlijk gewoon ‘Jenny from the block’ en uiteindelijk komt dat uit. Het verhaal is simpel, maar werkt wel en Lopez is prima op haar plek als gewoon meisje dat verwonderd rondloopt in de wereld van de rijken. Bovendien zit er door een slimme plotwending zelfs nog wat drama in het luchtige verhaaltje. Dat werkt best goed en daarom is het jammer dat het script nogal wat valpartijen van La Lopez bevat. We telden er zeker vier en dat is zelfs voor een pure komedie al erg veel. ‘Second act’ is verder een prima tussendoortje.

Vandaag op TV