TV Krant

Gek van geluk (2017)


TVK1748_14_15_01.jpg
Regisseur Johan Nijenhuis sloot 2016 af met de succesvolle strippersfilms ‘Onze jongens’. Dit jaar probeert hij opnieuw te scoren met ‘Gek van geluk’. Een romantische komedie, maar dan net wat anders.

“Het moet romantisch zijn, herkenbaar en voor een groot publiek: dan kom je al snel uit op clichés.” Zangeres Valerie heeft het in de film over liedjesteksten, maar deze waarheid geldt ook voor romantische komedies. Dus krijgen we in deze romkom aanzwellende violen en dé humoristische inkopper bij uitstek: taartgooien. De rest van de film is gelukkig minder voorspelbaar. Dat begint al bij de cast. Meestal selecteert Johan Nijenhuis jonge acteurs voor zijn films, zoals in ‘Costa!’ en ‘Rokjesdag’. Voor ‘Gek van geluk’ koos hij acteurs die hun sporen op komisch vlak verdiend hebben.

Plien van Bennekom speelt liedjesschrijfster Lena. Zij is een alleenstaande moeder die weer eens aan de man wil raken. Daar zijn twee kandidaten voor: notaris Tjeerd (Henry van Loon), die worstelt met een moedercomplex; en Hugo (Matteo van der Grijn), een wannabe-acteur die zelfs als lijk niet voldoet. Hugo wordt door zangeres Valerie (Carly Wijs) ingehuurd om Lena het hoofd op hol te brengen, zodat ze weer romantische tophits schrijft voor Valerie. Al snel worden Lena en Hugo verliefd, vertelt hij de waarheid?

‘Gek van geluk’, een coproductie met AvroTros, is meer komisch dan romantisch en levert door de onnavolgbare mimiek van Plien van Bennekom vrolijke momenten op. Ook de lekker vette rol van Carly Wijs als over het paard getilde zangeres is een schot in de roos. Dan nemen we de Bridget Jones-verwijzing op de koop toe waarin Lena twijfelt welke lingerie ze zal dragen voor een spannende date… En het happy end natuurlijk, want aan sommige clichés ontkom je niet.

Vandaag op TV