TV Krant

Voor elkaar gemaakt (2017)


TVK1715_14_15_05.jpg
Vrijgezel Felix heeft ooit zaad gedoneerd bij de spermabank. Als hij door een ongeluk geen kinderen meer kan krijgen, krijgt Felix plots vadergevoelens. Hij gaat op zoek naar de eigenares van zijn donatie, in de romkom ‘Voor elkaar gemaakt’.

Het vastgeroeste beeld dat Duitsers geen humor hebben, moeten we maar eens laten varen. Zeker als Nederlandse romantische komedies zich gaan baseren op Duitse films. Dat gebeurde met ‘Mannenharten’ (wat een remake was van ‘Männerherzen’ uit 2009) en dat gebeurt nu weer met ‘Voor elkaar gemaakt’. Het origineel heet ‘Vaterfreuden’, en was in 2014 een groot succes bij onze oosterburen.

Spermadonor
Eeuwige vrijgezel Felix (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) geniet met volle teugen van zijn leven zonder verplichtingen en van het extra zakcentje dat hij krijgt door sperma te doneren bij de spermabank. Maar het gaat knagen als hij door een bizar incident nooit meer voor nageslacht kan zorgen. Felix komt erachter dat zijn donatie is terechtgekomen bij de bekende presentatrice Jip Hagen (Loes Haverkort). Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal hebben. Klein probleempje: Jip heeft al een relatie…

Ingespannen grappig
Zowel Van de Sande Bakhuyzen als Haverkort staan vooral bekend om hun serieuze rollen. Hij schitterde in onder andere ‘Boy 7’ en ‘Zwarte tulp’ en zij was te zien in onder meer ‘Rendez-vous’ en ‘De jacht’. Beiden storten zich nu op het luchtiger segment. Dat doen ze heel behoorlijk, al bekruipt je als kijker soms het gevoel dat ze hard moeten werken om hun personages leven in te blazen. Wat ook niet helpt is dat er weinig chemie tussen het duo te bespeuren is.

Gortdroge bijrollen
Maar als je verder kijkt dan de hoofdrolspelers valt er genoeg te genieten. De vele bijrollen werken zeer regelmatig op de lachspieren. Scènesteler is Raymonde de Kuyper, als gortdroge verpleegster. Ook Beau van Erven Dorens is op dreef, als dokter bij de spermabank die haast verlekkerd hoog opgeeft over Felix zijn ‘superzaad’. We hebben onze twijfels of Felix en Jip voor elkaar gemaakt zijn, maar met de bijrollen hebben we ons prima vermaakt.

Vandaag op TV