TV Krant

Hartenstrijd (2016)


TVK1643_14_01.jpg
Daar is weer een romantische komedie van Nederlandse bodem over een vrouw die genoeg heeft van relaties en juist dan haar droomman treft. ‘Hartenstrijd’ verrast niet, maar valt ook niet tegen.

In ‘Hartenstrijd’ besluit Tina (Jennifer Hoffman) na de zoveelste mislukte relatie te gaan leven als een man; bier zuipen, chips vreten, onverzorgd en met vluchtige relaties. Ze dringt zich op aan Sven (Tibor Lukács), die de vrouwen bij bosjes verslindt. Maar laat die nou net een weddenschap hebben dat hij vijf lange dates kan hebben met dezelfde vrouw, en zonder seks.

Timing
De afspraakjes van Tina en Sven hebben iets lekker ongemakkelijks als zij zich opdringt en Sven uit alle macht de naakte Tina van zich afhoudt. Jennifer Hoffman weet goed raad met de timing van de dialogen, wat voor enkele grappige gesprekken zorgt. En het eind is heerlijk romantisch.

Het is geen geweldige film, maar wel een voor veel vrouwen herkenbare romantische komedie. Al is het dan wel weer raar dat de vrouwelijke bijrollen (Eva van de Wijdeven, Anniek Pheifer en Georgina Verbaan) stuk voor stuk agressieproblemen hebben. Zou de hedendaagse vrouw zich daar ook in herkennen?

Vandaag op TV