TV Krant

Zoolander 2 (2016)


zoolander_2_.jpg
Soms is een oliedom mannelijk model nu eenmaal de enige die de wereld kan redden, bewees ‘Zoolander’ (2001). Vijftien jaar later keert de knap domme kerel terug!Ben Stiller verzon Derek Zoolander in de jaren negentig, toen hij opdook als komisch typetje bij de uitzending van de Fashion Awards. Zoolander is een leeghoofdig supermodel. Hij heeft zijn verleidelijke blikken namen gegeven, zoals ‘Le Tigre’, ‘Ferrari’, ‘Magnum’ en zijn bekendste look: ‘Blue steel’… Maar eigenlijk zijn al deze blikken precies hetzelfde! Volgens Ben Stillers’ vrouw Christine Taylor zijn ze gebaseerd op hoe de acteur kijkt als hij zijn haar kamt voor de spiegel.
Modegoeroe
In 2001 kwam ‘Zoolander’ uit. Hierin verwacht Derek dat hij voor de vierde keer op rij de titel Mannelijk Model van het Jaar zal winnen, maar tandenknarsend ziet hij zijn grote rivaal Hansel (Owen Wilson) er met de prijs vandoor gaan. Modegoeroe Mugatu (Will Ferrell) neemt Derek onder zijn hoede, maar wat het model niet weet is dat Mugatu hem wil hersenspoelen om Derek tijdens een grote modeshow de premier van Maleisië te laten vermoorden. Deze wil namelijk de kinderarbeid in zijn land aan banden leggen, iets wat Mugatu koste wat het kost wil tegenhouden.
Cultstatus
Toen ‘Zoolander’ uitkwam werd het… geen hit. Ongelukkigerwijs was de première vlak na 11 september 2001 en Amerika had even geen zin in een luchtige komedie. In de loop der jaren veroverde de film echter een cultstatus en begon het te gonzen van de geruchten over een vervolg. En wat was er beter dan deze sequel officieel aan te kondigen tijdens de Parijse Fashion Week? Op 10 maart 2015 stonden Stiller en Wilson als hun alter ego’s Derek Zoolander en Hansel op de catwalk tijdens de modeshow van Valentino. “We wisten niet wat de reactie zou zijn”, vertelt Wilson. “Maar het publiek ging uit zijn dak, het leek wel een rockconcert. Toen wisten we dat er animo voor was.”
Dom duo
In ‘Zoolander 2’ worden beroemdheden (o.a. Justin Bieber) vermoord gevonden, met Zoolanders beroemde ‘Blue steel’-blik nog op hun gezicht… Interpol rekruteert Zoolander en Hansel om onder te duiken in de hedendaagse modewereld, en zo de moordenaar op te sporen. Het domme duo krijgt nog met een ander probleem te maken: in vijftien jaar tijd hebben andere mannelijke modellen hun plaats ingenomen. Zoolander en Hansel moeten alles uit de kast halen om te laten zien dat zij de enige echte koningen van de catwalk zijn.
Hilarisch
Er draven heel wat bekende namen op in de film: celebrity-stel Kanye West en Kim Kardashian, zangeres Ariana Grande, autocoureur Lewis Hamilton en acteur Benedict Cumberbatch, die het androgyne model All vertolkt. Penélope Cruz kruipt in de huid van Valentina, een ex-model dat voor Interpol Zoolander en Hansel moet begeleiden. “De opnamen waren hilarisch”, aldus de Spaanse schone. “Ben regisseert de film ook, maar hij vergeet dat hij absurde outfits aanheeft. Dus steeds als hij mij heel serieus regieaanwijzingen gaf, barstte ik in lachen uit.”

Vandaag op TV