TV Krant

De kleine prins (2015)


de-kleine-prins.jpg
'De kleine prins' is een van de meest verkochte fictieboeken ter wereld en dient als basis voor een mooie animatiefilm, die op momenten wat afgeraffeld aandoet.

Met ruim 145 miljoen verkochte exemplaren in 260 talen is 'De kleine prins' samen met 'De hobbit' van Tolkien en 'De geschiedenis van twee steden' van Charles Dickens een van de meest verkochte fictieboeken. Bijzonder, want het is een kinderboek vol filosofische gedachten. Het is 'Pinkeltje', maar dan met een diepere lading over liefde en fantasie. Dat klinkt nogal zwaar en dat is waarschijnlijk ook de reden dat regisseur Mark Osborne ('Kung fu panda') het niet aandurft om het boek rechtstreeks te verfilmen. Het verhaal van de kleine prins op zijn miniplaneet die vervolgens door de ruimte reist en allemaal aparte types ontmoet vormt hier een verhaal binnen het verhaal van een jong meisje. Dat meisje is alleen maar bezig met huiswerk, omdat haar ambitieuze moeder haar per se op een topschool wil hebben. Als ze echter in contact komt met de excentrieke buurman en het boek dat hij heeft geschreven, leert ze dat er meer is dan kennis stampen.

Bijrol voor de Kleine Prins
Aan de ene kant is het jammer dat de kleine prins een bijrol heeft. Aan de andere kant lezen we op die manier met het meisje mee en zien we ook direct wat de verhalen in haar eigen leven betekenen. Om verschil tussen de twee verhalen te maken is het raamverhaal computergetekend, de scènes met de kleine prins komen met fraaie stopmotion tot leven. Kijk vooral naar de sjaal van de prins en de staart van de vos, die prachtig in de wind wapperen. 'De kleine prins' is een mooie, lieve film met een filosofisch tintje. Maar wees gerust. Er valt ook gewoon een bowlingbal op iemands hoofd, het is niet alleen maar moeilijk, filosofisch gedoe.

Vandaag op TV