TV Krant

Rendez-vous (2015)


tyu_02.jpg
Een nieuw leven opbouwen in Zuid-Frankrijk. Het klinkt als een aflevering van 'Ik vertrek', Maar in 'Rendez-vous' zijn de problemen waar tegenaan wordt gelopen een stuk dodelijker van aard.
Simone (Loes Haverkort) emigreert samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen naar Zuid-Frankrijk. Bij het opknappen van hun bouwvallige landhuis krijgen ze hulp van aannemer Peter (Peter Paul Muller). Eén van zijn werknemers is Michel (Pierre Boulanger), met wie Simone een stomende affaire beleeft. Maar dan komt Peter hierachter, en begint Simone te chanteren. Zo verandert de Franse droom in een nachtmerrie?Raadsel
'Rendez-vous' is gebaseerd op de spannende bestseller van Esther Verhoef (het is in juni overigens de Maand van het Spannende Boek). Waarom het prima einde van die bestseller in de film is vervangen door een nieuw en onbevredigend slot is ons een raadsel. Maar gelukkig zijn er vóór dit abrupte einde wel lichtpunten. Zo weet regisseur Antoinette Beumer een mooie sfeer neer te zetten. We zien hoe het zonnige, vriendelijke Zuid-Frankrijk langzaam verandert in een sinistere, eenzame plek. En Loes Haverkort is een sympathieke hoofdrolspeelster, die je lang haar misstappen vergeeft.

Vandaag op TV