TV Krant

Boy 7 (2015)


b7.jpg
Na 'The hunger games', 'Twilight' en 'Divergent' werd het hoog tijd voor een Nederlandse young adult-verfilming. 'Boy 7' is een prima sf-thriller over een jongen met geheugenverlies, maar mist echte grootsheid.
'Boy 7' is gebaseerd op een boek uit 2009 van Mirjam Mous, een Nederlandse ex-lerares die tientallen boeken geschreven heeft. De film wijkt behoorlijk af van haar boek. In het begin wordt Boy 7 (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) bijvoorbeeld wakker in een metro in plaats van in een woestijnvlakte en ook heeft hij geen rugzak met mysterieuze inhoud. Wel gebleven is zijn geheugenverlies. Boy 7 heeft geen idee wie en waar hij is en wie de mensen zijn die hem aanstaren. Langzaam ontdekt hij dat een geheime organisatie dubieuze plannen heeft met hem en Nederland. Kan hij die organisatie stoppen?
Miniserie
'Boy 7' heeft een aantal achtervolgingsscènes, maar weet het verhaal zelf niet mysterieus en dreigend genoeg te maken. Omdat tijdsdruk pas aan het eind een rol speelt en Boy 7 niet voor heel grote keuzen staat, voelt de kijker ook weinig haast en spanning. De locaties zijn wel prima gekozen. De film speelt in de toekomst en er zijn allerlei futuristisch ogende gebouwen gebruikt die een dreigend en onwerkelijk gevoel geven. Het verhaal had echter wel wat meer aandacht verdiend en lijkt soms wat afgeraffeld terwijl er genoeg potentie is. Misschien was een langere film of een miniserie een beter idee geweest?

Vandaag op TV