TV Krant

About time (2013)


rich_01.jpg
Het werd wel weer eens tijd voor een fijne romantische comedy, en die is er met ‘About time’ gekomen. Een jonge advocaat ontdekt dat hij kan tijdreizen, en op die manier probeert hij zijn (liefdes)leven te sturen. TV Krant sprak met regisseur Richard Curtis, en acteurs Rachel McAdams en Bill Nighy.

Op zijn 21ste verjaardag krijgt Tim (Domhnall Gleeson) van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannelijke tak van hun familie kan tijdreizen. Niet eeuwen terug of vooruit in de tijd, maar alleen naar gebeurtenissen uit je eigen leven. Tim past het gelijk toe na de eerste mislukte date met de Amerikaanse Mary (Rachel McAdams). Zijn tweede poging gaat wél goed, en ze krijgen een relatie. In de loop der jaren gebruikt Tim zijn gave om de perfecte relatie- en familiebanden te kweken, maar hij komt erachter dat tijdreizen hem niet vrijwaart van de ups en downs in een mensenleven.

Lief
Richard Curtis is de koning van de Britse romantische comedy. Hij schreef o.a. de scripts van de klassiekers ‘Four weddings and a funeral’, ‘Notting hill’ ,‘Bridget Jones’s diary’ en ‘Love actually’ (van de laatste titel nam hij ook de regie voor zijn rekening). Voor ‘About time’ heeft hij wederom het script geschreven en de regie gedaan. ‘About time’ heeft alles wat je van Curtis kan verwachten: Op de mooiste plekjes van Engeland krijgen de personages te maken met liefdes- en familieperikelen. Je kan ‘About time’ afdoen als een film waarin nogal naïeve mensen door een ansichtkaart van Engeland lopen. Maar daar doe je ‘About time’ mee te kort. De film is lief, maar wel gemeend lief. Curtis gelóóft in zijn eigen gecreëerde wereld, waarin de ontluikende liefde mooi is, en de familiebanden veilig. En wij dompelen ons met plezier onder in zijn warme bad.

Vandaag op TV