TV Krant

Una pistola en cada mano (2012)


pistolaencadamano.png
In tegenstelling tot wat de titel suggereert, valt er in deze luchtige Spaanse komedie geen pistool te bekennen. Een vrolijke mix van vijf verhalen over mannen, vrouwen, schuld, spijt en andere relatieproblemen.

De 46-jarige E. (Eduard Fernández) loopt in Barcelona zijn oude vriend J. (Leonardo Sbaraglia) na vele jaren weer eens tegen het lijf. Ze blijven verrast staan praten; J. komt net bij zijn psychiater vandaan, E. is gescheiden en woont nu tijdelijk bij zijn moeder. De gescheiden S. (Javier Cámara) levert zijn zoontje Tomás af bij het appartement van zijn ex-vrouw Elena (Clara Segura). S. had haar verlaten voor een jonge verpleegster, maar wil nu bij haar terugkomen. Op een bank in een parkje zit G. (Ricardo Darín). Een man die zijn hond uitlaat komt bij hem staan om te kletsen. Deze L. (Luis Tosar) is een kennis van vakantie. G. vertelt dat hij zijn vrouw stiekem is gevolgd, omdat hij vermoedt dat ze hem bedriegt. L. zegt hem dat hij dan maar beter zijn vrouw kan verlaten. In een groot kantoor raakt P. (Eduardo Noriega) aan de praat met zijn aantrekkelijke collega Mamen (Candela Peña). Hij probeert met haar te flirten en tot zijn eigen verrassing doet ze hem een interessant voorstel.

Vijf korte hoofdstukken.
De Spaanse filmmaker Cesc Gay schreef en regisseerde eerder onder meer de films 'Krámpack' en 'En la ciudad'. In 'Una pistola en cada mano' laat hij in vijf korte hoofdstukken in totaal acht naamloze mannen en vier vrouwen (mét naam) voorbijkomen. Naast de eerder genoemden zijn dat nog twee bevriende stelletjes, waarvan de dames in kwestie zich bij de vriend van de ander beklagen over hun eigen vriend. De rode draad in de verhalen ligt telkens op het vlak van relaties, waarbij de tekortkomingen van de man prominent naar voren komen, zoals ontrouw, jaloezie en gebrekkige communicatie. De acht mannen staan voor dé man in het algemeen, vandaar hun naamloosheid in de film. De titel betekent 'Een pistool in elke hand' en bevat in dit verband een duidelijk fallische verwijzing. De acteurs, zoals Luis Tosar ('Mientras duermes'), zijn allen eersteklas, de vijf verhalen zijn onderhoudend en raak, maar de verwachte grote finale op het slotfeest ontbreekt helaas.

Vandaag op TV