TV Krant

ROYALTY

Koningsdag 2024


Het is Koningsdag 2024, en deze dag vieren koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met hun familie in Emmen. NOS pakt uit met een liveregistratie van het koninklijk bezoek aan de Drentse stad. De uitzending overdag wordt gepresenteerd door Saïda Maggé en de verslaggevers langs de route zijn Malou Petter en Martijn Bink. In de avonduitzending blikt Winfried Baijens terug op de hoogtepunten. 

Lekkernijen

Omroep Max heeft zijn standplaats vandaag op Paleis Soestdijk. Jan Slagter ontvangt vanaf 13.35 uur o.a. Buddy Vedder, die samen met de cast van de musical ‘Saturday night fever’ een optreden geeft. Ook Aruna - winnares van ‘Heel Holland bakt’ - is aanwezig; ze maakt koninklijke lekkernijen. Tevens vanaf Soestdijk presenteren Martine van Os en Sybrand Niessen vanaf 16.30 uur een feestelijke uitzending van ‘Tijd voor Max’. Koningshuisdeskundige Josine Droogendijk vertelt over het bezoek van de koninklijke familie aan Emmen. Voor de muzikale omlijsting zorgen o.a. Berget Lewis en het Zo! Gospel Choir.

Festival

Voor muziek kunt u ’s middags vanaf 12.00 uur ook terecht op SBS 6, dat een registratie brengt van het 538 Koningsdag-festival in Breda. Onder de artiesten bevinden zich Davina Michelle, Douwe Bob, Gerard Joling, Krezip en Suzan & Freek. Vanaf 23.50 uur wordt een samenvatting hiervan op tv gebracht.

ZATERDAG 27 APRIL | NPO 1 | 10.45 + 19.07 uur