TV Krant

CULTUUR

Volle zalen


Het nieuwe seizoen van ‘Volle zalen’ begint met opera­zangeres Francis van Broekhuizen. “Veel mensen kennen me van ‘De slimste mens’, ‘De verraders’ en rare quizzen. Ze weten wel dat ik zing, maar niet wat mijn werk precies inhoudt.” Francis kreeg een aantal dagen gezelschap van Cornald Maas.

“We hebben de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam bezocht, ik heb in de Rotterdamse Kuip staan zingen met twee rasechte Feyenoorders, en Cornald is bij twee voorstellingen van me geweest. Vorig jaar bij ‘Maria Callas 100 jaar - een leven in aria’s’ en laatst bij mijn huidige tournee: ‘­Schandalig mooie opera!’, met Gregor Bak achter de vleugel. Daarin wil ik mensen enthousiast maken voor het genre. Veel mensen denken dat opera te zwaar of elitair is, maar daar ben ik het niet mee eens. Opera is voor iedereen.”

Meezingen met Deutekom

Het operavirus is bij Francis ontstaan in haar jeugd. “Ik raakte toen enthousiast door Cristina Deutekom, een fantastische operazangeres. Thuis zong ik mee met de cd. Toen kwam ik erachter dat ik ook zo’n soort stem had. Cornald zei heel lief dat ik me kan meten met Deutekom, maar dat vind ik onzin en echt te veel eer.”

WOENSDAG 17 APRIL | NPO 2 | 20.30 uur