TV Krant

Forgetting Sarah Marshall (2008)


forgetting-sarah-marshall-on-a-beach.jpg
In de door Judd Apatow geproduceerde romantische komedie ‘Forgetting Sarah Marshall’ probeert een gedumpte man zijn ex-vriendin te vergeten. Alleen gaat dat niet zo makkelijk als ze allebei Hawaii als vakantiebestemming hebben.

Tekst: Oene Kummer

Peter Bretter (Jason Segel) is het vriendje van Sarah Marshall en dat is ook meteen zijn voornaamste ‘claim to fame’. Sarah (Kristen Bell) is namelijk een beroemde tv-actrice. Als het setje samen over de rode loper wandelt, is Peter de man die een stapje opzij moet doen om de fotografen een vrij schootsveld te geven. Zelfs zijn baantje als huiscomponist van de misdaadserie waarin Sarah de hoofdrol speelt heeft hij aan zijn vriendin te danken. Aan die ongelijke en daardoor toch wat ongemakkelijke situatie komt een einde als Peter wordt gedumpt. Sarah is namelijk verliefd geworden op de Britse rocker-annex-vrouwenverslinder Aldous Snow (Russell Brand). Als Peter vervolgens naar Hawaii vertrekt om zichzelf met een korte vakantie te troosten, is hij even vergeten dat Oahu de favoriete vakantiebestemming van zijn ex is. Niet veel later bevindt hij zich met Sarah en Aldous in hetzelfde luxe vakantieoord. Gelukkig trekt de lieve receptioniste Rachael (Mila Kunis) zich zijn lot aan en lijkt het er na verloop van tijd zelfs op dat Sarah en hij weer wat dichter naar elkaar toegroeien. Zodat hij uiteindelijk tussen twee vrouwen zal moeten kiezen.

Leve Judd Apatow!

We komen er rond voor uit: we zijn fan van Judd Apatow.
Alles wat de Amerikaanse filmmaker aanraakt, lijkt in goud te veranderen: ‘The forty year old virgin’, ‘Knocked up’ en ‘Superbad’. Een van de verdiensten van deze nieuwe ‘King of comedy’ is dat hij in zijn rol als producent ook andere opkomende sterren een kans geeft. Zoals de acteur en scenarist Jason Segel, die debuteerde in de door Apatow bedachte cult-serie ‘Freaks and Geeks’. Op basis van Segel’s script voor ‘Forgetting Sarah Marshall’ vond Apatow hem rijp voor een eigen stervehikel.

Grappig en ontroerend

Als Peter Bretter speelt Segel met verve de rol van een man wiens hart op meerdere plaatsen tegelijk is gebroken. De kwetsbare manier waarop hij zich opstelt is grappig en ontroerend tegelijk. Al in de openingscène zet Peter zichzelf letterlijk voor paal als hij door zijn vriendin wordt gedumpt terwijl hij poedelnaakt tegenover haar staat. "Zou je niet liever iets aantrekken?", vraagt ze nog. Maar nee, Peter drinkt de gifbeker liever tot de laatste druppel leeg in Adamskostuum.

Prima chemie

Segel is echter niet de enige ontdekking van deze even charmante als vermakelijke film. Ook de vooral van het kleine scherm bekende Kristen Bell (‘Veronica Mars’) en Mila Kunis (‘That 70’s show’) schitteren op het grote doek als respectievelijk Peter’s ex-vriendin en zijn mogelijke nieuwe geliefde. Het blijft overigens tot vlak voor het einde raden hoe ‘Forgetting Sarah Marshall’ precies zal aflopen, want Segel heeft met beide actrices een prima chemie.
Ook door de sprankelende dialogen en fraaie locaties is ‘Forgetting Sarah Marshall’ een romantische komedie die nog lekker lang in het geheugen blijft hangen.

Vandaag op TV