TV Krant

Back to black (2024)


Scherm_afbeelding_2024-04-11_om_19.11.32.png
Als tiener treedt Amy Winehouse (Marisa Abela) op in bars, waar ze naartoe gereden wordt door haar apetrotse vader, taxichauffeur Mitch (Joe Marsan). Al snel wordt haar muzikale talent nationaal opgemerkt. Als ze kort daarop Blake Fielder-Civil (Jack O’Connell) tegen het lijf loopt, vallen de twee als een blok voor elkaar. De gepassioneerde relatie zorgt voor een enorme schrijfinspiratie bij Amy, en het daaropvolgende album ‘Back to black’ levert vele hits en prijzen op. Haar verzengende passie voor Blake heeft ook een keerzijde: hij laat Amy kennismaken met harddrugs en ze glijdt langzaam af...

Focus op liefde
De collectieve herinnering aan Amy Winehouse (in 2011 op 27-jarige leeftijd overleden) wordt vooral gekleurd door hoe ze haar laatste jaren was: verslaafd aan drank en drugs. ‘Back to black’ wil graag een andere kant laten zien: die van levenslustige, bijdehante en vrolijke meid, die de wereld betoverde met haar in jazz en soul gedrenkte nummers. Er wordt vooral gefocust op de liefde die ze voelde: de liefde voor haar familie, voor de muziek en natuurlijk die voor haar grote liefde Blake Fielder-Civil. Eerlijk gezegd is het heel fijn om nu eens niet ‘Amy de junkie’ de boventoon te laten voeren, maar Amy de dochter, de partner én de zangeres.

Knappe vertolking
Wij kenden hoofdrolspeelster Marisa Abela nog niet, maar wat is haar vertolking van Amy Winehouse ontzettend goed. Ze zet het uiterlijk (incluis missende tand), maniertjes, houding en praten perfect neer, en ook zangtalent is evident. Ze weet fantastisch de intonatie en uitspraak te vangen van de echte Amy.

Vandaag op TV