TV Krant

Ghostbusters: Frozen empire (2024)


ghostbusters_klein_2.jpg
Veertig jaar na de eerste ‘Ghostbusters’ film is er nu dit vijfde deel waarin een nieuw team samen met de originele spokenjagers ten strijde trekt.

De werktitel van deze film was ‘Firehouse’, naar de iconische brandweerkazerne in New York die prominent in beeld was in de eerste film. Dat was de thuisbasis van de vier oorspronkelijke spokenjagers, gespeeld door Bill Murray, Harold Ramis, Dan Aykroyd en Rick Moranis. De film was een ongelooflijk succes en sleepte ook twee Oscarnominaties binnen. Ook de tweede film deed het goed, maar een poging in 2016 om de franchise nieuw leven in te blazen met drie vrouwelijke ghostbusters mislukte volledig.

Samenwerken
In 2021 werd een tweede poging gedaan met de film ‘Ghostbusters: Afterlife’. Daarin speelt een nieuwe cast, maar duiken ook oudgedienden als Bill Murray en Dan Aykroyd even op, tot enthousiasme van de fans. In dit deel krijgen de routiniers waarschijnlijk een grotere rol. Ze schieten namelijk te hulp als de vondst van een oud kunstvoorwerp ervoor zorgt dat er een kwaadaardige kracht vrijkomt die de hele wereld in een ijsblok wil veranderen. Het oude team heeft de afgelopen decennia gelukkig niet stilgezeten in hun laboratorium en heeft een nog betere manier gevonden om spoken te vangen. De oude en de nieuwe ghostbusters slaan de handen ineen om met die nieuwe methoden de aarde te redden.

Vandaag op TV