TV Krant

Migration (2023)


Scherm_afbeelding_2023-12-15_om_13.10.44.png
De makers van ‘Minions’ en ‘The super Mario Bros. movie’ komen nu met de animatiefilm ‘Migration’, ook te zien als ‘Vogelvlucht’, over de avontuurlijke reis van een eendenfamilie.

Bij eenden in een animatiefilm gaan de eerste gedachten natuurlijk meteen uit naar Donald Duck, maar bij dat al te bekende concept blijft ‘Migration’ gelukkig uit de buurt. De familie van woerd Mack (Kumail Nanjiani), zijn vrouw Pam (Elizabeth Banks) en hun kinderen Dax en Gwen gedragen zich veel meer dan de Ducks als echte eenden (ze vliegen!), ook al hebben ze hier mensenstemmen in plaats van vrolijk gesnater. De familie leeft ook niet in Duckstad, maar in een meertje in het noorden van de Verenigde Staten. Andere eenden die voor de winter naar het zuiden migreren vragen of ze willen meegaan, maar Mack heeft angst voor het onbekende en blijft liever waar hij is. Zijn vrouw is avontuurlijker en wil de kinderen de wereld laten zien.

Angst overwinnen
Uiteindelijk gaat de familie toch op weg, inclusief de mopperende oom Dan (Danny DeVito). Mack lijkt gelijk te krijgen wanneer zich onderweg gevaren aandienen in de vorm van een angstaanjagende reiger en een ruige New Yorkse straatbende van duiven. En er zijn ook mensen voor wie ze moeten oppassen, zoals een ijverige chef-kok, die een recept met eend wil bereiden. Gelukkig krijgen de eenden hulp van een gevederde vriend die de weg naar Jamaica zal wijzen, en ook hun eigen moed en doorzettingsvermogen blijken van grote waarde. ‘Migration’ is een vrolijke, en zeker voor jonge kinderen ook spannende film vol dwaze animatieavonturen. De boodschap dat je je angst moet overwinnen en je nieuwsgierigheid moet volgen ligt er soms wel wat te dik bovenop.

Vandaag op TV