TV Krant

Rocco & Sjuul (2023)


Scherm_afbeelding_2023-11-03_om_17.09.15.png
Twee acteurs presteren op de toppen van hun kunnen in een warme film over liefde en verdriet. ‘Rocco & Sjuul’ is heerlijke Nederlandse romantiek en werd op het filmfestival Film by the Sea onderscheiden met de publieksprijs..

De Scheveningse Sjuul (Beppie Melissen) komt na vijftig jaar haar jeugdliefde Rocco (Sabri Saad El Hamus) tegen en de vonk springt opnieuw over. Tientallen jaren geleden dansten ze samen en nu lijken ze door elkaars gezelschap, met uitjes naar het strand of de Veluwe, weer op te bloeien. Maar beiden hebben een eigen gezin. Sjuul is mantelzorger voor haar man en ook schoenenverkoper Rocco is getrouwd, al lijkt de liefde tussen hem en zijn vrouw uitgeblust. Is er wel toekomst voor hen beiden?

Geen bijfiguren
Beppie Melissen (72) is o.a. bekend van de serie ‘Gooise vrouwen’ en de film ‘Kapsalon Romy’ en Sabri Saad El Hamus (66) van de tv-series ‘Pleidooi’ en ‘Oogappels’. Het gebeurt niet vaak dat acteurs op leeftijd de hoofdrollen hebben in een romantische film, vaak worden ze gedegradeerd tot bijfiguren die voor de komische noot moeten zorgen. Maar in ‘Rocco & Sjuul’ laten Beppie en Sabri zien wat ze kunnen. Als Rocco en Sjuul samen eten, herinneringen ophalen aan vroeger of over de Scheveningse pier kuieren, ziet de kijker hun ogen glimmen van plezier en hervonden levenslust. Ze denken weer aan zichzelf in plaats van aan anderen en hebben overduidelijk liefde nodig. En hoewel hun families protesteren, gunt de kijker ze die nieuwe relatie van harte.

Vandaag op TV