TV Krant

Maggie Moore(s) (2023)


maggie_moores_xxlg_2.jpg
Binnen enkele dagen duiken in dit lichtvoetig moordmysterie twee vermoorde vrouwen op met de naam Maggie Moore. De lokale politiechef krijgt het druk.

Een paar namen op de castlijst van ‘Maggie Moore(s)’ vallen direct op. Tina Fey was de bedenkster en hoofdrolspeelster van de serie ’30 Rock’ en werkte bijna 25 jaar lang mee aan ‘Saturday night live’. In dit Amerikaanse tv- programma verwierf ze wereld- roem met haar persiflage van politica Sarah Palin. Ook Jon Hamm is bekend, als hoofdrolspeler uit de legendarische serie ‘Mad men’. Hierin kreeg hij tegenspel van onder anderen John Slattery, die in deze film als regisseur tegenover zijn collega staat. Hamm vertolkt in ‘Maggie Moore(s)’ politiechef Jordan Sanders, die verbaasd reageert als er in korte tijd voor de tweede keer een Maggie Moore opduikt als slachtoffer van moord. Wat hebben de Maggie’s met elkaar van doen? En wat hebben de echtgenoten Andy (Christopher Denham) en Jay (Micah Stock) van de beide Maggie’s te maken met deze mysterieuze zaak?

Doofstomme moordenaar
Sanders en zijn assistent (Nick Mohammed) gaan eerst maar eens bij Andy thuis langs. Tina Fey speelt hier de nieuwsgierige buurvrouw Rita, die een buitengewone interesse toont in politieman Sanders. Wat beiden niet weten is dat een slecht lopende broodjeszaak, een sjoemelende vleesverkoper, een doofstomme moordenaar en een oplettende apothekersassistente het moordmysterie vormgeven. ‘Maggie Moore(s)’ is een humoristische misdaadfilm die qua sfeer en eigenaardige personages wel enigszins doet denken aan films als ‘Fargo’. Het spel is prima, maar in de verhaallijnen mist ‘Maggie Moore(s) net de briljante afwerking die we van de Coen Brothers kennen.

Vandaag op TV