TV Krant

No hard feelings (2023)


imaged96b_32dc6c64-e60f-45c2-9560-f6f99fec743b.jpg
Jennifer Lawrence speelt in ‘No hard feelings’ voor het eerst in een filmgenre waarin ze niet eerder te zien was: de onderbroekenlolkomedie.

Maddie (Jennifer Lawrence) is plat- zak. Als ze een advertentie onder ogen krijgt, ziet ze een mogelijkheid om snel geld te verdienen: een rijk stel zoekt een vrouw die gaat daten met hun introverte, negentienjarige zoon Percy (Andrew Barth Feldman). Als het Maddie gaat lukken Percy uit zijn schulp te laten kruipen voordat hij naar de universiteit gaat, wordt ze vorstelijk beloond. Ze grijpt de kans met beide handen aan, maar welke verleidingstechnieken ze ook in de strijd gooit, Percy blijkt lastig te veroveren.

Serieus
Jennifer Lawrence staat vooral bekend om haar serieuze rollen. Denk aan de vier titels waarvoor ze Oscarnominaties kreeg (‘Winter’s bone’, ‘American hustle’, ‘Joy’ en ‘Silver linings playbook’ – voor deze laatste won ze ook daadwerkelijk de Oscar). En verder niet te vergeten haar intense rol van Katniss Everdeen in de saga ‘The Hunger Games’. In die rollen komen Jennifers komische talenten nauwelijks aan bod. Dat ze die wel heeft, bewijzen haar grappige bezoekjes aan talk- shows of interviews op de rode loper. Daarin neemt de 32-jarige actrice zichzelf graag op de hak. Een van haar beste vriendinnen is comédienne Amy Schumer, die Jennifers ‘heerlijke gevoel voor humor’ prijst.

Hilarisch
Nu mag Jennifer haar gevoel voor humor dus etaleren op het witte doek. “Ik wilde altijd al een komedie doen”, aldus de actrice, “maar ik las nooit een script dat grappig genoeg was. Tot ik ‘No hard feelings’ onder ogen kreeg. Bij het lezen ervan moest ik hard lachen en ook tijdens de opnamen lag ik telkens in een deuk. De definitieve versie heb ik al gezien en het is een hilarische komedie geworden. Ik weet zeker dat de kijker dat ook gaat vinden.”

Vandaag op TV