TV Krant

Mafia mamma (2023)


3mm.jpg
Een naïeve Amerikaanse huismoeder blijkt de erfgenaam te zijn van een vermoorde, Italiaanse maffiabaas. Tegen wil en dank moet ze haar familie bijstaan in een bloedige strijd. Grappige momenten, maar nog meer flauwe en soms is de actie ongemakkelijk hard en gruwelijk.

Kristin (Toni Collette, l.) komt op een dag vroeger thuis van haar werk en betrapt haar man met een minnares. Uiteraard zit ze in zak en as. Als ze hoort dat haar Italiaanse opa is overleden, grijpt ze de kans om naar Italië te gaan met beide handen aan. Kan ze daar lekker de toerist uithangen en genieten van de pasta en de wijn. Maar dat valt tegen: Kristin blijkt als kleindochter de nieuwe leider te zijn van de maffiafamilie Balbano, die een oorlog uitvecht met een concurrerende familie. Lastig voor iemand die zorgzaam is en helemaal niets weet van de onderwereld. Tot afgrijzen van haar bloedverwanten heeft ze niet eens ‘The godfather’ gezien… Wat is dat voor een ‘Mafia mamma’?

Geen lachsalvo
Het idee van een vrouwelijke misdaadbaas kan goed werken, dat zagen we in ‘Penoza’. Maar die serie en film mikten op spanning en die is hier ver te zoeken. In eerste instantie is ‘Mafia mamma’ een komedie die soms een lach oproept (Kristin die per se met de concurrentie wil vergaderen in een ijssalon, omdat die vijf sterren kreeg op Tripadvisor), maar vaak erg flauw uitpakt met hulpjes en boeven die goed zouden passen in ‘Bassie & Adriaan’. Bovendien is de actie voor een komedie soms wonderbaarlijk hard. Bijvoorbeeld de scène met een naaldhak en een oog die niet zou misstaan in een horrorfilm. Daardoor leveren de volgende grappen geen lachsalvo op, zelfs niet als ze wel geslaagd zouden zijn…

Vandaag op TV