TV Krant

Candy (2022)


candy.jpg
Candy Dulfer is een beroemde muzikante die met de groten der aarde speelde. In de documentaire ‘Candy’ zien we haar ook als pleegmoeder en als bezorgde dochter die zielsveel van haar ouders houdt.

De eerste beelden van de documentaire ‘Candy’ tonen hoe de saxofoniste haar instrument stemt en vervolgens een spetterend optreden geeft. Meteen daarna zien we haar aan de ontbijttafel waar ze broodjes in zilverpapier pakt en vraagt wie de honden uitlaat. ‘Candy’ schakelt steeds tussen werk en privé. Geen wonder, want haar vader en moeder spelen in beide nog steeds een grote rol. Sterker nog: vader Hans blijkt haar grootste fan, als hij trots honderden cassettebandjes en platen laat zien van zijn dochter. Zelfs het allereerste liedje dat ze speelde laat hij horen. Waarop Candy protesteert: “Is dit echt nodig?”

Wekker
Maar dat meent ze niet, de liefde voor moeder Inge en vader Hans spat van het scherm. Ze zet de wekker om niet in de slaap te vallen als Hans een operatie ondergaat, wil Inge, die haar manager was, ontzien en is bezorgd als corona uitbreekt en haar ouders toch de deur uitgaan. Ook vertelt Candy over haar grote wens om moeder te worden en hoe hopeloos dat pad verliep, met eindeloze ziekenhuisbezoeken. Het is extra erg dat ze nu als enig kind de naam Dulfer niet kan voortzetten. Gelukkig zijn er twee pleegzonen, de kinderen van haar vriend. En een van hen speelt zowaar saxofoon! Een mooi portret vol lieve inkijkjes, van een verrassingsconcert voor de tachtigjarige Hans tot een ietwat macabere wens van moeder Inge

Vandaag op TV