TV Krant

Boiling point (2022)


poster-Boiling-Point-Philip-Barantin-GB-2022.jpg
De Engelse speellm ‘Boiling point’ werd in één take opgenomen. Andy is de ervaren chef-kok in een chic restaurant in Londen, maar op deze drukke avond stijgt de spanning tot het kookpunt.

Restaurants lenen zich bij uitstek als locatie voor dramatische lms, zoals ‘The cook, the thief, his wife and her lover’, ‘La graine et le mulet’ en ‘Burnt’. In een goed restaurant zijn alle elementen perfect op elkaar afgestemd; menu, ingrediënten, keukenstaf, bediening et cetera. De timing is hierbij cruciaal en een goede voorbereiding essentieel. De spanning loopt dan al snel op, want er hoeft maar iets kleins mis te gaan of alles loopt spaak. Dat gold ook voor de ambitie van regisseur Philip Barantini om deze film in één shot op te nemen. Waar Barantini met vlag en wimpel slaagde in zijn opzet, krijgt chef-kok Andy (de sublieme Stephen Graham) op een drukke avond in de periode rond kerst te maken met een opeenstapeling van problemen.

Alles loopt in de soep
Een onverwachte voedsel- en wareninspectie, een bezoek van Andy’s oude baas en de aanwezigheid van lastige klanten én een bekende recensent zetten de zaak van meet af aan op scherp. Een afwasser komt te laat, een keukenhulp is nieuw en weer een ander maakt fouten. Souschef Carly (Vinette Robinson) houdt haar hoofd koel en stuurt het personeel aan, maar twijfelt ondertussen over een andere baan. Manager Beth (Alice Feetham) belooft klanten gerechten die niet op het menu staan en maakt het de keukenstaf zo extra lastig. Andy heeft privésores en heeft zijn hoofd er niet bij. Langzaam begint alles in de soep te lopen... De uitstekende cast heeft waarschijnlijk eindeloos gerepeteerd, want de volle negentig minuten blijft iedereen in topvorm presteren.

Vandaag op TV