TV Krant

The Suicide Squad (2021)


1The-Suicide-Squad_st_7_jpg_sd-high_Copyright-2021-W.jpg
Om hun vrijheid terug te winnen voert een groep superschurken een levensgevaarlijke klus uit.

In de zwaarbewaakte Belle Rive-gevangenis zitten superschurken vast. De geheime overheidsorganisatie Task Force X geeft hun een kans op vrijlating. Hiervoor worden ze gedropt op het eiland Corto Maltese, waar het team superschurken – ook wel bekend als ‘The Suicide Squad’ – het Jotunheim-complex moet vernietigen: een nazi-achtig laboratorium waar allerlei experimenten worden uitgevoerd. Tijdens hun missie komen ze oog in oog te staan met Starro, de bewaker van het complex: een reusachtige, tele­pathische zeester.

Pluspunten‘Suicide Squad’ uit 2016 werd matig ontvangen. De film was te veel een rommeltje, al waren er wel een paar pluspunten. Zoals Margot Robbie, die doorbrak als de charmante psychopaat Harley Quinn. De filmstudio besloot dat ‘The Suicide Squad’ geen direct vervolg op de eerste film zou worden, maar een ‘reboot’; wat inhoudt dat de gebeurtenissen uit de eerdere film worden genegeerd. Al maken populaire personages zoals Harley Quinn wel weer hun opwachting. In Hollywood-termen heet dit een ‘soft reboot’. Of zoals regisseur James Gunn het zegt: “Het is wat het is.”

Sly speelt haai
Van de oude garde zien we verder Captain Boomerang (Jai Courtney) terug, net als Task Force X-chef Amanda Waller (Viola Davis) en haar rechterhand kolonel Rick Flag (Joel Kinnaman). In de nieuwe lichting superschurken zit o.a. Bloodsport (Idris Elba), een huurling met een hightechoutfit vol wapens. En Peacemaker (John Cena), een soldaat die over lijken gaat om vrede te stichten.
Uit de computer wordt King Shark getoverd, half mens, half haai, met de stem van Sylvester ‘Sly’ Stallone. Regisseur James Gunn koos bewust voor de wat obscuurdere slechteriken uit de ‘Suicide Squad’-stripboeken waar de film op gebaseerd is. “Daar zit een prachtige tragiek in: tweederangs superschurken die eigenlijk niet zo goed zijn in slecht zijn.”

Vandaag op TV