TV Krant

Hitman’s wife’s bodyguard (2021)


the-hitmans-wifes-bodyguard-HWB_D06_01634Rb_rgb_kop.jpg
Nadat Michael Bryce (Ryan Reynolds, r.b.) in ‘The hitman’s bodyguard’ opgescheept werd met huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson, l.b.) heeft hij een burn-out.
De voormalig triple A-bodyguard zoekt rust op Capri, maar net als hij in een strandstoel ligt, staat Kincaids vrouw voor hem, de heetgebakerde Sonia (Salma Hayek, r.o.): manlief is ontvoerd door gangsters en Bryce moet hem bevrijden. Na die klus kan Bryce nog niet ontspannen. Interpol gebiedt hem, Kincaid en Sonia om de terrorist Aristotle Papdopolous (Antonio Banderas), tevens een ex-liefje van Sonia, te vinden. Aan Bryce de taak om Sonia daarbij te beschermen. Samen met het onvoorspelbare koppel begint hij aan deze missie.

Warrige zijplotjes
Het actiegeweld vol kogels, klappen en ontploffingen is net als in de eerste film weer flink over de top. Het is deze keer zelfs zo overdonderend dat het, samen met de warrige zijplotjes, de vaart uit het verhaal haalt. De chemie tussen Reynolds en Jackson daarentegen is overtuigender dan in deel 1 en de humor is sterker.

Spaanse furie
Er komen behoorlijk wat vrouwonvriendelijke grappen voorbij, maar die worden in dit geval gemaakt door Sonia. Zij heeft deze keer een prominenter aandeel en je vraagt je als kijker af waarom deze Spaanse furie überhaupt een bodyguard nodig heeft, want ze staat prima haar mannetje. Morgan Freeman heeft een leuke bijrol als Bryce’s stiefvader en net als in deel 1 zien we ‘onze’ Barry Atsma en Noortje Herlaar weer voorbijflitsen. Wat voor ‘The hitman’s bodyguard’ gold, geldt hier ook: kijken met het verstand op nul. En nu wachten op deel 3; het einde doet namelijk vermoeden dat dat in de planning zit.

Vandaag op TV