TV Krant

Misbehaviour (2020)


Misbehaviour_st_5_jpg_sd-high_kopie_ren.jpg
Tijdens de Miss World-verkiezing in 1970 ging het faliekant mis. Een bomaanslag, demonstraties en protest tijdens de live uitgezonden uitreiking zorgden voor chaos. ‘Misbehaviour’ kijkt terug op die tijd.

De Miss World-verkiezingen vinden nog steeds plaats, maar een halve eeuw geleden waren ze vrijwel net zo populair als het Eurovisie Songfestival. Heel Londen stond op zijn kop omdat ruim vijftig vrouwen in de Royal Albert Hall om de felbegeerde kroon streden. Maar niet iedereen was enthousiast. In de film zien we hoe studente Sally (Keira Knightley, boven: 2de v. l.) toevalligerwijs betrokken raakt bij een groep feministen (onder wie zangeres Jessie Buckley, boven: m.). Ze hangen posters op, discussiëren over gelijkheid en smeden het plan om undercover de ‘vleeskeuring’ te verstoren.

Bikinironde
Ondertussen worden de deelneemsters, onder wie Miss Grenada (Gugu Mbatha-Raw) gewogen en gemeten. Eén camera blijkt zelfs speciaal bedoeld om de bilpartij in beeld te krijgen. De sfeer is goed getroffen, de actrices spelen prima en het thema is nog steeds actueel. De Miss World-verkiezing stopte overigens in 2014 met de door velen als seksistisch beschouwde bikinironde.

Vandaag op TV