TV Krant

Lassie (2017)


29_lassGr.jpg
‘Lassie’ is een remake van de klassieker ‘Lassie come home’ uit 1943. De Schotse collie raakt zoek en loopt honderden kilometers om terug te komen. Een voorspelbare, maar aangename familiefilm.

De jonge Florian heeft een bijzondere band met zijn hond Lassie, maar de twee worden van elkaar gescheiden als Florian en zijn ouders verhuizen. De nieuwe hospita staat huisdieren niet toe, dus Lassie moet tijdelijk ergens anders wonen. De hond ontsnapt, op een eiland achthonderd kilometer verderop. Weet Lassie zijn huis terug te vinden? De vraag stellen is hem beantwoorden. Natuurlijk is er een emotioneel slot, na vele spannende avonturen waarbij de Schotse collie door een brandende hoepel springt, een lammetje van een wolf redt en zijn angst voor water overwint. De familiefilm wordt nooit heel spannend, maar is onderhoudend, met veel aandacht voor het glooiende Duitse landschap.

Zij is een hij
In het boek van Eric Knight en de film is de collie een vrouwtje. Logisch, want Lassie is Schots voor meisje. Maar net als in veel eerdere films wordt ze gespeeld door een mannetjeshond, omdat die meestal een mooiere vacht hebben. In deze film is dat de tweejarige Bandit, die negentig procent van de tijd in beeld is. Nu en dan komen invallers Bailey en Buddy langsrennen, maar dat valt niet op, zegt de dierentrainer: “George Clooney heeft toch ook stunt doubles?

Vandaag op TV