TV Krant

I still believe (2020)


istill.jpg
Zanger Jeremy Camp schreef het nummer ‘I still believe’ voor zijn grote liefde Melissa. Dit is ook de titel van Jeremy’s biografie en nu van de gelijknamige, inspirerende film over zijn leven.

Zanger Jeremy Camp
(K.J. Apa) studeert aan de universiteit en beunt daarnaast wat bij als muzikant. Als hij tijdens een optreden Melissa (Britt Robertson) tussen het publiek ziet staan, is hij op slag verliefd. Gelukkig is het gevoel snel wederzijds en zijn ze onafscheidelijk. Er worden zelfs al trouwplannen gemaakt, tot een vreselijk bericht hun wereld op zijn kop zet: Melissa blijkt kanker te hebben. Met geloof, hoop en liefde willen ze de ziekte te lijf gaan, maar is het genoeg?

God
‘I still believe’ is een soort film die niet vaak in Nederland uitkomt. Jeremy Camp heeft naast Melissa namelijk nog een andere grote liefde: God. In thuisland Amerika horen deze in het christendom gewortelde films en artiesten bij het gewone leven, en kijkt niemand ervan op. Nederland heeft de EO Jongerendag (waar de echte Jeremy Camp overigens in 2009 heeft opgetreden), maar verder blijven religieuze films of artiesten behoorlijk onder de radar. Het is een nichemarkt, net zoals het grote publiek in Nederland niet massaal warmloopt voor Bollywood-films.

Liefde
Maar nichemarkt of niet, een oprecht gemaakte film zoals ‘I still believe’ ontstijgt het hokjesdenken. Misschien herkent niet iedereen zich in het religieuze aspect ervan, maar dan toch wel in het hebben (of verlangen naar) een grote liefde. Het verhaal wordt vlot verteld, in mooie beelden gevangen en hoofdrolspelers K.J. Apa en Britt Robertson overtuigen als een liefdeskoppel dat hun geloof niet op een belerende manier belijdt, godzijdank.

Vandaag op TV