TV Krant

Cats (2019)


cars.jpg
Kattenliefhebbers opgelet! ‘Cats’, een van de succesvolste musicals van West End en Broadway, is nu een groots opgezette film geworden.

Het verhaal van ‘Cats’ speelt zich af op een vuilnisbelt. Het bestrijkt een avond in het leven van de daar woonachtige Jellicle-katten en hun oude wijze leider Old Deuteronomy. Het is een magische avond, want een van de katten wordt uitverkoren om herboren te worden… Maar wie?

Veranderingen
De regie van ‘Cats’ is in handen van Tom Hooper, die in 2012 ook de prima filmversie van de musical ‘Les Misérables’ maakte. Hij paste voor de ‘Cats’-film een paar dingen aan. Zo wordt Old Deuteronomy gespeeld door een vrouw (Judi Dench) in plaats van een man. Ook nieuw is het lied ‘Beautiful ghosts’, speciaal geschreven door Taylor Swift. Ze speelt zelf de rol van Bombalurina, een zelfverzekerde en flirterige rode poes. Swift verklapte dat zij en de gehele cast van ‘Cats’ op kattenschool gingen, om zich de typisch katachtige bewegingen en maniertjes eigen te maken.

Katerige trailer
Genoeg om naar uit te kijken dus. Maar laat nu juist de trailer van ‘Cats’ het aankijken niet waard zijn. Duizenden kijkers uitten hun onvrede over dit promofilmpje. Ze waren vooral aan het klagen over hoe raar (en zelfs een beetje eng) de ‘katten’ eruitzien: deels menselijk, maar met katachtige kenmerken (puntoortjes, vacht, staart) die uit de computer komen. Wellicht dat het eindresultaat meevalt. ‘Cats’ hebben tenslotte de neiging om altijd op hun pootjes terecht te komen.

Vandaag op TV