TV Krant

Wat is dan liefde (2019)


WAtisdan1.jpg
Geloof je als echtscheidingsadvocaat nog in de liefde? Dat is de vraag in de verfrissende en goed gespeelde romantische komedie ‘Wat is dan liefde

Echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) wil dat haar cliënten op een volwassen en harmonieuze manier uit elkaar gaan. Dit staat haaks op de visie van haar collega Gijs (Maarten Heijmans), die juist zo veel mogelijk geld uit vechtscheidingen wil slepen. Cato en Gijs botsen hard met elkaar, maar zien ook iets in de ander wat hen erg aantrekt.

In ‘Wat is dan liefde’ (naar het gelijknamige nummer van André Hazes, dat aan het begin én eind van de film een belangrijke rol speelt) komen allerlei vormen van liefde langs: van prima huwelijken en gezapig voortkabbelende relaties tot stomende affaires en eerste kalverliefdes. En dan natuurlijk de situatie met Cato, die tussen twee mannen in zit. Aan de ene kant heeft ze haar sympathieke vriend en veilige thuishaven Sander (Teun Luijkx). Aan de andere kant valt ze op de arrogante, spannende collega Gijs. De film stuurt de kijker niet; beide mannen hebben hun goede en slechte kanten, dus het blijft tot het eind toe verrassend wie Cato kiest. Elise Schaap is heerlijk in de hoofdrol; ze switcht moeiteloos van komisch (let op de stressballetjes die Cato achter haar bril stopt) tot serieus. Ze leidt sowieso een sterk acteursveld, waarin zelfs de kleinste rollen goed ingevuld zijn. ‘Wat is dan liefde’ betreedt platgetreden paden net even iets anders en dat maakt het een erg fijne film om naar te kijken.

Vandaag op TV