TV Krant

Maleficent: Mistress of evil (2019)


Maleficent1_1.jpg
In het tweede deel van ‘Maleficent’ zien we hoe Maleficent en haar petekind Aurora verder uit elkaar groeien. Angelina Jolie moest opnieuw uren in de make-up om te transformeren in de boze fee.

Elke actrice wil dolgraag een slechterik spelen, maar Angelina Jolie was in 2014 wel wat nerveus voor de eerste ‘Maleficent’. “Ik heb geen luide booswichtenstem en bovendien: hoe maak je iemand sympathiek die een baby vervloekt?” De film was mede dankzij de sterke rol van Jolie en de Oscargenomineerde kostuums een succes. Geen wonder dat er nu een tweede deel is. Hierin zien we hoe het verder gaat tussen Aurora/Doornroosje en Maleficent. Aurora gaat trouwen met prins Philip, maar ondanks alle feestelijkheden dreigt een grote oorlog.

Bang voor mama
Ook voor dit tweede deel moest Angelina Jolie weer veelvuldig in de make-up. Vijf jaar geleden zat ze haar negenjarige zoontje Pax achterna in kostuum. “Ik had helemaal niet door hoe bang hij was. Toen ik me dat realiseerde, heb ik laten zien hoe alle make-up er weer af ging tot hij zijn moeder herkende.” In dit vervolg wordt Angelina Jolie opnieuw bijgestaan door Elle Fanning als Doornroosje. Harris Dickinson neemt de rol van prins Philip over van Brenton Thwaites, die andere filmverplichtingen had. Michelle Pfeiffer is gloednieuw als koningin Ingrith, de moeder van de bruidegom van Aurora.

Vandaag op TV