TV Krant

Domino (2019)


Dominohigh.jpg
‘Domino’ was in 2017 al uit, maar bleef lang op de planken liggen. Nu is de thriller met Carice van Houten, Guy Pearce en Nikolaj Coster-Waldau eindelijk afgestoft.

Met films als ‘Carrie’, ‘Scarface’ en ‘The untouchables’ heeft regisseur Brian De Palma een erelijst om trots op te zijn. Maar hij heeft eigenlijk niets fatsoenlijks meer afgeleverd sinds ‘Mission: impossible’ en die film is al 23 jaar oud! Geen wonder dat het steeds moeilijker voor hem wordt om films te maken; de geldschieters staan niet meer in de rij. ‘Domino’ moest in vijf verschillende landen worden gefinancierd en De Palma klaagde vaak over het magere budget.

Carice van Houten
Toch valt het eindresultaat alleszins mee. Het verhaal over de Deense agent Christian (Nikolaj Coster-Waldau), die door eigen nalatigheid zijn partner verliest en door heel Europa (Malaga, Brussel, Kopenhagen, Nederland) achter de terroristendader aangaat, heeft zeker zijn momenten. Zoals die waarin Christian
op het dak springt, door de dakpannen zakt, van het dak glijdt en zich aan een wankele dakgoot vasthoudt. Ook de opvallende rode kleuren, van tomaten, bloed en een rode loper van een Nederlands filmfestival, zijn visuele vondsten die werken. En Carice van Houten is echt een plus voor de Nederlandse kijkers. Zij speelt een agente die Christian helpt, maar duidelijk een dubbele agenda heeft. Wat is er aan de hand?

Vandaag op TV