TV Krant

Captain Marvel (2019)


Captain-Marvel_st_13_jpg_sd-high_-Marvel-Studios-20.jpg
Captain Marvel is de eerste vrouwelijke Marvel-superheld die haar eigen film krijgt. Hoofdrolspeelster Brie Larson vertelt over haar personage.

Het verhaal speelt zich af in de jaren negentig, waar we kennismaken met Carol Danvers (Brie Larson). Wat deze straaljagerpilote voor haar omgeving verborgen houdt, is dat zij half mens, half Kree is; een buitenaards ras met superkrachten. Die krachten heeft ze nodig, als de Kree en hun aartsvijanden de Skrulls een oorlog gaan uitvechten op onze planeet. Onder begeleiding van Nick Fury (Samuel L. Jackson) moet Carol als haar alter ego Captain Marvel onze wereld zien te redden.

Hoe is het om toe te treden tot de Marvel-superheldenwereld, die onder meer ‘The Avengers’ voortbracht?
“Wat je merkt is dat Marvel de films serieus neemt. Ze willen dat er echte karakters met diepgang in hun films zitten. Sowieso had ik nee gezegd als het alleen maar om het spektakel en de effecten zou gaan. Neemt niet weg dat ik de autoachtervolgingen en explosies superleuk vind!”

Hoe zou jij Carol Danvers omschrijven?
“Ze heeft twee kanten in zich: de Kree-kant en de mens-kant. De Kree zijn strijders, enorm intelligent maar heel rationeel. Ik vind het interessant dat Carol, doordat ze half mens is, wél emotioneel kan zijn. Ze is heel competitief en wordt erg boos als iets niet lukt. Dat ‘mankement’ maakt haar juist zo leuk. En heel herkenbaar voor de kijker, want iedereen herkent de strijd tussen het rationele en het emotionele.”

Waarom speelt het verhaal zich af in de jaren negentig?
Omdat het interessant is om te zien hoe het allemaal begon in het Marvel-universum. Je ziet hoe zaadjes worden geplant voor superhelden-conflicten die zich 25 jaar later afspelen, en dat maakt het boeiend.

Vandaag op TV