TV Krant

The wife (2018)


TheWife2.jpg
Actrice Glenn Close heeft al zes Oscarnominaties op haar naam staan. Krijgt ze daar een zevende bij voor haar knappe rol in ‘The wife’? En weet ze de nominatie dan eindelijk eens te verzilveren?

Als iemand ’s ochtends vroeg belt om Joe Castleman (Jonathan Pryce) te vertellen dat hij de Nobelprijs voor literatuur heeft gewonnen, dansen hij en zijn vrouw Joan (Glenn Close) op het bed. Net zoals ze in een flashback van tientallen jaren geleden deden toen het eerste boek werd uitgegeven. Het is een droom die uitkomt voor Joe en ze reizen samen af naar Stockholm voor de prijsuitreiking. Joe leeft op onder alle aandacht, maar we zien dat Joan er veel minder van geniet. Ze trekt zich soms terug uit het ceremonieel gedoe en het lijkt alsof ze ergens over inzit. Wat is er aan de hand?

Grootse rol
Glenn Close zat al dicht bij een Oscar als femme fatale in ‘Fatal attraction’ en als manipulerende markiezin in ‘Dangerous liaisons’. Dit is een veel
kleinere, maar minstens zo effectieve rol. Terwijl haar man narcistisch en ongevoelig overkomt (hij gaat vreemd en heeft het manuscript van zijn zoon niet eens gelezen) staat zij voor een dilemma. Aan de ene kant zie je aan alles dat ze zich schikt in haar rol als ‘vrouw van’, aan de andere kant lijkt
ze daar uit te willen breken. Heeft ze wel de goede keuzen gemaakt in haar leven? Close weet met kleine dingetjes een grootse rol neer te zetten en draagt de complete film. Geef die vrouw een Oscar!

Vandaag op TV