TV Krant

Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald (2018)


tvkFantasticB.jpg
De ‘Fantastic beasts’-serie is een soort voorloper van de Harry Potter-reeks. In dit tweede deel komt Perkamentus terug en zien we Zweinstein weer. Vijf vragen over deze rolprent.

Waar gaat de film over?
Aan het eind van de eerste film werd de snode Gellert Grindelwald (Johnny Depp) ontmaskerd en afgevoerd naar de gevangenis. Hij ontsnapt snel en ronselt volgelingen om de macht te grijpen op aarde. Albus Perkamentus (Jude Law, l.) wil hem stoppen en vraagt zijn voormalige student Newt Scamander (Eddie Redmayne, r.) om hulp. Behalve Perkamentus zien we ook Zweinstein terug in deze film, alsmede de stokoude alchemist Nicolaas Flamel, die de Steen der Wijzen uit de eerste Harry Potter-film heeft gemaakt.

Wie speelt de jonge Perkamentus?
Jude Law heeft zich een flinke baard aangemeten en vertolkt de jonge Perkamentus. Daarmee is hij de derde acteur die de roemruchte tovenaar speelt. De inmiddels overleden Richard Harris deed dat in de eerste twee films. Daarna tekende Michael Gambon voor de rol in zes films.

Doet Johnny Depp wel mee?
Johnny Depp zat al in de eerste film als Grindelwald, waarvoor de zelfverklaarde Potter-fan tekende zonder het script te lezen. Nadat Amber Heard haar ex-man Depp beschuldigde van huiselijk geweld wilden de Potter-fans hem uit de tweede film hebben. De makers gingen niet op dat verzoek in en we zien hem dus terug met een vreemd oog, een vlassig snorretje en een rare kuif. Typisch Depp.

Hoe ziet de staf van Scamander eruit?
Het is een staf van het parelmoer van een hoornschelp, met veel krassen erop van alle gevechten. Redmayne: “Ik heb hem zelf helpen uitzoeken. Het is een simpel ding, maar ik ben erop gesteld.”

Hoeveel delen kunnen we verwachten?
Schrijfster J.K. Rowling heeft al gezegd dat er vijf films komen. De reeks eindigt in 1945, wanneer Perkamentus het opneemt tegen Grindelwald.

Vandaag op TV