TV Krant

The Predator (2018)


DFpredator1.jpg
Onze favoriete buitenaardse jager is terug! In ‘The predator’ houdt hij huis in een Amerikaanse buitenwijk. Een groep huurlingen probeert de Predator te stoppen. Tegenover al dat testosteron staat Olivia Munn haar mannetje.

Als het jochie Rory McKenna (Jacob Tremblay) aan het neuzen is in de schuur, vindt hij een vreemd apparaat. Hij zet het aan, maar weet niet dat hij hiermee een teken afgeeft aan de Predator, de machtige jager van het universum. Deze landt met zijn ruimteschip vlak bij het huis van de McKenna’s. Rory’s vader Quinn (Boyd Holbrook) bindt samen met andere ex-soldaten de strijd aan met het wezen. Ze krijgen hulp van wetenschapper Casey Bracket (Olivia Munn). Zij is gespecialiseerd in buitenaardse levensvormen, en is door de CIA ingehuurd de Predator te onderzoeken. Maar of deze zich zonder slag of stoot gewonnen geeft?

“Niet het bange liefje van de held”
In dit soort testosteronfilms zijn de vrouwenrollen vaak die van angstige deerne die moet worden gered door de stoere man… Maar daar nam Olivia Munn geen genoegen mee. “Toen ik voor het eerst gevraagd werd voor de rol, zei ik nee. Ik had geen zin om alleen maar het liefje van de held te spelen. Maar toen sprak ik met regisseur Shane Black, en die stond open voor hoe ik mijn personage wilde vormgeven. Shane is erg van het samenwerken. Zo is Casey iemand geworden die goed haar mannetje staat. Ze is geen getrainde soldaat, maar weet wel met vuurwapens om te gaan. Ze heeft een interessant dilemma: ze wordt bedreigd door de Predator, maar wil hem niet doodschieten, omdat ze gefascineerd is door dit machtige buitenaardse wezen en het wil bestuderen! De wetenschapper en de overlever in haar strijden dus om voorrang.”

Vandaag op TV