TV Krant

Christopher Robin (2018)


chrrobin.jpg
In de verhalen van Winnie de Poeh beleeft de beer avonturen met het jongetje Christopher Robin. In de gelijknamige film is Christopher Robin volwassen én ongelukkig geworden. Poeh besluit zijn vroegere vriend te helpen.

De volwassen Christopher Robin (Ewan McGregor) is constant aan het werk, waardoor hij weinig tijd heeft voor zijn echtgenote Evelyn (Hayley Atwell) en zijn dochtertje Madeline (Bronte Carmichael). Robins speelse, creatieve kant vlakt ook steeds meer af door het stressvolle bestaan. Maar daar komt verandering in als zijn oude speelmakker Poeh hem komt opzoeken. De beer herinnert hem eraan dat nietsdoen heel goed voor je is. Als Robins aktentas kwijtraakt, gaan Poeh, Teigetje, Knorretje en Iejoor op avontuur in Londen om deze terug te vinden.

Janneman
Christopher Robin stapt uit de schaduw van zijn vader A.A. Milne (bedenker van Winnie de Poeh) in maar liefst twee films. Deze ‘Christopher Robin’ (die in nagesynchroniseerde versie uitkomt als ‘Janneman Robinson & Poeh’) en in ‘Goodbye Christopher Robin’, die gaat over zijn kinderjaren. Laatstgenoemde film is niet in Nederland uitgebracht.

Biografie
‘Christopher Robin’ vertelt een verzonnen verhaal. De echte Christopher Robin Milne (geboren in 1920 en overleden in 1996) trouwde in 1948 met zijn volle nicht Lesley, met wie hij gehandicapte dochter Clare kreeg. In 1951 opende C.R. Milne de boek-winkel The Harbour Bookshop. Hij had een haat-liefdeverhouding met de Winnie de Poeh-verhalen, door de overweldigende aandacht die C.R. als kind kreeg. Robin schreef het in 1974 van zich af in de biografie ‘The enchanted places’ (in het Nederlands: ‘Mijn jeugd met Poeh’). “Door het schrijven ervan kon ik uit de schaduw stappen van mijn vader en de geschreven versie van Christopher Robin.”

Vandaag op TV