TV Krant

Skyscraper (2018)


Skyscraper_Advance_27x40_1Sht.jpg
Will Sawyer (Dwayne Johnson) is een oorlogsveteraan en een oud-lid van een FBI reddingsteam. Hij houdt zich tegenwoordig bezig met het beveiligen van wolkenkrabbers. Tijdens een opdracht in China breekt er brand uit in de hoogste, tot dan toe, veiligste wolkenkrabber ter wereld. De schuld wordt in Wills schoenen geschoven. Hij slaat op de vlucht, vastbesloten de werkelijke daders te pakken en zijn naam te zuiveren. En, belangrijker: hij doet er alles aan zijn gezin te redden, dat vastzit in het brandende gebouw.

De regisseur
De regie is in handen van Rawson Marshall Thurber, die vooral bekend is van komedies als ‘Dodgeball: A true underdog story’ en ‘We’re the Millers’. Vond hij het moeilijk om de overstap naar actievolle rampenfilms te maken? “Het is natuurlijk geen logische overgang, haha! Maar sinds mijn kindertijd ben ik al dol op actiefilms, en ik wilde er altijd al een maken. Met Dwayne Johnson heb ik hiervoor de komische actiefilm ‘Central intelligence’ gemaakt. Die film kun je zien als een mooie brug tussen mijn komedies en serieuze actiefilms.”

De acteur
‘Skyscraper’ is dus de tweede samenwerking tussen de regisseur en Dwayne Johnson. Thurber had daar erg naar uitgekeken. “De allerbeste ervaring op een filmset was met Dwayne tijdens ‘Central intelligence’. Hij is de hardst werkende man die ik ken. En Dwayne is ook enorm aardig voor iedereen. Hij neemt zijn werk serieus, maar zichzelf niet, en dat kan ik enorm waarderen. Dus ik kon niet wachten om ‘Skyscraper’ met hem te maken.”

Vandaag op TV