TV Krant

Ocean's 8 (2018)


TVKOce8.jpg
Deze vrouwelijk spin-off van ‘Ocean’s eleven’ is een vrolijke actiefilm die lekker wegkijkt. Sandra Bullock speelt de zus van Danny Ocean (Clooney), die een stel vrouwen verzamelt voor een grote juwelenroof.

De drie mannelijke ‘Ocean’s’ waren lekker wegkijkende popcornfilms en deze vrouwelijke variant is uit hetzelfde laken een jurk. We zien hoe Debby Ocean (Sandra Bullock) net als broer Danny aan het begin van de film vrijgelaten wordt uit de gevangenis. Ze blijkt echter niet van plan om lang op het rechte pad te blijven. Debby berooft meteen een cosmeticawinkel, licht een hotelketen op en trommelt daarna een stel compagnons op met specialis-tische talenten (zoals een hacker en een planner) om de juwelenroof van de eeuw voor te bereiden. Net als in het origineel nemen die voorbereidingen het grootste deel van de film in beslag, waarna de uiteindelijke uitvoering net wat anders gaat dan de kijker verwacht.

Hathaway steelt de show
Waar het in de mannelijke versies vooral ging om geld en een race met snelle Mini’s, is er in deze vrouwelijke variant ruimte voor jurken, rode lopers, juwelen en schoenen. De actrices leveren degelijk werk, met name Anne Hathaway. Terwijl de andere dames (o.a. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter en Rihanna) juwelen verdonkeremanen, steelt zij de show als arrogante, over het paard getilde actrice die de peperdure sierraden draagt op een chique bal in het Metropolitan Museum in New York. Die rol weet Hathaway met zichtbaar plezier te spelen en ze heeft al snel de lachers op haar hand.

Op naar Ocean’s 10
Overvalfilms als deze kunnen verzanden in een onoverzichtelijk geheel, omdat er erg veel tegelijk gebeurd. Regisseur Gary Ross (‘Pleasantville’ en ‘The Hunger Games’) houdt het echter overzichtelijk en vlot, zonder zich te verliezen in te ingewikkelde dingen.
In ‘Ocean’s eleven’ leken de mannen onderling iets meer spelvreugde te hebben, maar dat waren dan ook voor een groot deel vrienden in het echte leven. ‘Ocean’s 8’ komt trouwens behoorlijk in de buurt van dat origineel en is zeker een stuk beter dan het zwaar tegenvallende ‘Ocean’s twelve’. ‘Ocean’s thirteen’ was dan alweer een stuk beter. Er waren eerder dus drie mannelijke ‘Ocean’s’-films… De weg is nu absoluut vrij voor ‘Ocean’s 9’ en ‘Ocean’s 10’!

Vandaag op TV