TV Krant

Paddington (2014)


1160239_full.jpg
Beertje Paddington, wie is er niet groot mee geworden? In 1958 kwam zijn eerste boek uit, en miljoenen kinderen hebben de verhalen van de Peruviaanse beer met rode hoed en blauwe jas sindsdien verslonden. U kunt nu gratis naar zijn beregoede filmdebuut!

Nadat zijn huis diep in het oerwoud van donker Peru door een aardbeving verwoest wordt, reist een jonge beer naar Engeland. Hier wordt hij op het Paddington-treinstation ontdekt door de familie Brown, die hem naar het station vernoemt en liefdevol in hun huis opneemt. Maar er dreigt gevaar: Millicent (Nicole Kidman) is gespecialiseerd in het opzetten van dieren, en ze wil maar wat graag Paddington aan haar collectie toevoegen…

Leeftijdsloos
Kinderen gaan dit een hele leuke film vinden. Beertje Paddington (die compleet uit de computer is getoverd) ziet er schattig en levensecht uit. Hij maakt dolkomische avonturen mee, in de categorie ‘van kwaad tot erger’. Zo eindigt een simpele opfrisbeurt in de badkamer met een enorme overstroming, waarbij hij in de badkuip van de trap af roetsjt. Nog beter nieuws: volwassenen gaan dit óók een hele leuke film vinden. De Britse topcast vult de rollen perfect in, en de film zit vol volwassen grapjes die kinderen niet eens zullen opmerken, maar bij de oudere kijker minstens een glimlach op het gezicht zal toveren. En sommige humor is leeftijdsloos. Als Paddington heel zacht een windje wil laten, en net op dat moment een luide scheepstoeter klinkt, is dat voor jong en oud erg komisch.

Vele lagen
‘Paddington’ weet ook nog eens een serieuze zaak als de vluchtelingenproblematiek aan te stippen (de asielzoeker wordt niet door iedereen met open armen ontvangen in zijn nieuwe thuisland). Een film met vele lagen dus, bijeengehouden door een lief, naïef beertje die je direct in je hart sluit. Dat maakt ‘Paddington’ goed. Wat zeggen we? Beregoed!

Vandaag op TV