TV Krant

Into the woods (2015)


into.jpg
p class="MsoNormal">Disney was altijd al verzot op sprookjes, maar met 'Into the woods' hebben ze een compleet sprookjesbos opgetrommeld waar De Efteling jaloers op zou zijn. Ondanks enkele vondsten weet de film nooit te verwonderen en zijn de liedjes te ingewikkeld voor een groot publiek.

De sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Jack en zijn bonenstaak en Rapunzel worden verbonden in het verhaal van een kinderloze bakker en zijn vrouw die de onvruchtbaarheidsvloek van een waanzinnige heks (Meryl Streep die een Oscarnominatie voor Beste Vrouwelijke bijrol kreeg) willen opheffen. Daarvoor hebben ze de rode mantel van roodkapje nodig, een gouden muiltje, een koe zo wit als sneeuw en haar zo geel als stro.

Het idee is aardig, de acteurs overacteren zich een slag in de rondte (met name Johnny Depp als de wolf en Meryl Streep als de heks) en de decors zijn prachtig. Maar de bakker en zijn vrouw krijgen door hun dommigheid en hebzucht nooit onze sympathie waardoor hun queeste ons niet veel kan schelen. Bovendien zitten de liedjes te gekunsteld in elkaar. Er wordt veelstemmig gezongen, met knap bedachte teksten, maar meezingers als in 'Frozen' zijn het bepaald niet. 'Into the woods' wordt zuigt je daardoor nooit een echt verhaal en we voorspellen een niet al te lang en gelukkig leven voor deze film.

Vandaag op TV