TV Krant

Girl most likely (2013)


gml.jpg
'Girl most likely' begint als een romantische komedie over een aspirant-schrijfster met liefdesproblemen, maar wordt al snel een komedie vol knotsgekke karakters.

Gekker dan gekke bijrollen: ze vormen een zeker risico voor je film, omdat ze de aandacht wegtrekken van de hoofdpersoon. Bovendien kunnen ze het geheel zo onrealistisch maken dat het een freakshow wordt. In 'Girl most likely' speelt Kristen Wiig de wannabe schrijfster Imogene, die in New York woont met haar Nederlandse vriend. Wanneer die haar dumpt, slaat ze in gedachten de achtergelaten blouse van haar ex om zich heen en zet ze een zelfmoord in scène. Haar gokverslaafde moeder (Annette Bening) vat dit echter zo serieus op dat ze Imogen met frisse tegenzin in huis neemt. Dit huis lijkt een rariteitenkabinet: een Backstreet Boys-imitator huurt er een kamer, een CIA-agent/samoerai (Matt Dillon) vertelt de vreemdste verhalen en Imogens broer is een weekdierenexpert, die bezig is een pantser voor zichzelf te maken waarmee hij de boze wereld tegemoet kan treden.

Not most likely
Het is dus een gek stelletje en 'Girl most likely' laat verhaaltechnisch nogal wat te wensen over. De film is heel fragmentarisch door de vele personages en het zinloze gereis tussen New York en Ocean City. Maar de acteurs houden hun personages wél realistisch, waardoor er ruimte is voor drama. Met name de broer (Christopher Fitzgerald) weet te ontroeren wanneer hij, net als de kreeftjes en weekdieren waar hij zo gek op is, langzaam uit zijn schulp kruipt. 'Girl most likely' is niet de film van het jaar, maar wel een prima komedie met het hart op de juiste plaats.


Vandaag op TV