TV Krant

 • article/ANP-51007307.jpg

  Nationale herdenking 2018

  Zo nu en dan gaan er stemmen op om de nationale herdenking van oorlogsslachtoffers af te schaffen. Een grote meerderheid echter wil vasthouden aan deze traditie die net na WO II ontstaan is. Bij de NPO kunt u terecht voor de herdenking op de Dam in Amsterdam. Op de zenders van RTL als vanouds de beelden van de Waalsdorpervlakte bij Den Haag waar in het duingebied die prachtige grote klok zijn geluid laat horen na de stilte. Ook bij SBS wordt stilgestaan bij 4 mei. Op NPO 2 zijn vanaf half negen ’s avonds twee documentaires over WO II te zien: ‘Het vergeten verzet van 1943’ en ‘Mijn vader was fout’.

  ... Lees meer >
 • article/MDMeijerTedje.jpg

  2doc: Tedje & Meijer - de belofte van liefde

  De rode draad in de documentaire ‘Tedje & Meijer - De belofte van liefde’ is een trauma waar enkele generaties door worden beïnvloed. Tedje heeft een verblijf van tweeënhalf jaar in een concentratiekamp overleefd. Toen zij daarna een inhaalcursus voor ondergedoken leerlingen volgde, ontmoette ze Meijer, die net uit de onderduik was. Zij beloven elkaars levensvervulling te worden en er samen iets van te maken. Tegen alle verwachtingen in krijgen ze een zoon en een dochter, maar zoals zij zeggen ‘Auschwitz zat bij ons aan tafel en at een hapje mee’. Deze documentaire vertelt hun verhaal, inmiddels negentig jaar oud, ruim 65 jaar getrouwd en nog steeds in alles op elkaar gericht.
  ... Lees meer >
 • article/TomDumoulinGiro.jpg

  Wielrennen: Giro d'Italia

  De Giro d’Italia start dit jaar voor het eerst in de geschiedenis buiten Europa. Het peloton staat vandaag klaar voor de eerste etappe in Jeruzalem; een korte tijdrit over 9,7 km. De tweede en derde etappe gaan naar Tel Aviv en Eilat, waarna de renners over-steken naar Italië. De finish is op 27 mei in Rome. Tom Dumoulin, de winnaar van vorig jaar, is er weer bij, en dat betekent een duel met de Brit Chris Froome. Met enig voorbehoud: na een positieve plas in de Ronde van Spanje wordt Froome mogelijk geschorst.
  ... Lees meer >
 • article/Goingclear.jpg

  2doc: Going clear: Scientology and the prison of belief

  Documentairemaker Alex Gibney neemt de Scientology Kerk onder de loep. Zijn ‘Going clear: Scientology and the prison of belief’ laat een sektarisch genootschap zien waarin chantage, misleiding en agressie niet worden geschuwd. Afvallige leden (onder wie de Oscar-winnende regisseur Paul Haggis) vertellen wat hen destijds aantrok in scientology en waarom ze de kerk hebben verlaten. Ook is er aandacht voor het ontstaan van de kerk en de enorme populariteit in Hollywood. Science-fictionschrijver Ron L. Hubbard startte de beweging begin jaren vijftig. Bekende scientologyleden zijn Tom Cruise, John Travolta, Juliette Lewis, Kirstie Alley, Beck en Laura Prepon.

  ... Lees meer >
 • article/34football.jpg

  Uefa Europa League: Atlético Madrid - Arsenal

  Atlético speelt in de halve finale van de Uefa Europa League thuis tegen Arsenal.... Lees meer >
 • article/04FIRSTAIDKIT.jpg

  The Ellen Degeneres Show

  De Zweedse band First Aid Kit maakt in twee grote talkshows zijn opwachting; bij zowel Graham Norton als Ellen DeGeneres mag de band hun melancholieke folksongs ten gehore brengen. First Aid Kit, die begin maart nog een uitverkocht concert gaf in Paradiso in Amsterdam, bestaat uit de zusjes Johanna (27) en Klara (25) Söderberg. Als kind zongen ze popliedjes van Britney Spears en Christina Aguilera, maar toen de zusjes de soundtrack van de film ‘O brother, where art thou?’ hoorden, gingen ze over op folkmuziek. Met hun prachtige samenzang scoorden zij hits als ‘My silver lining’ en ‘Emmylou’.

  ... Lees meer >
 • article/11Smoking1.jpg

  Close-up: smoking by design

  In ‘Close-up’ vandaag aandacht voor Anne Julie en Manduela Riger-Kusk. Deze Deense designers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van tabakspijpen. Hun exclusieve designpijpen zijn enorm geliefd bij de rijken van deze wereld en ze behoren tot geliefde verzamelobjecten. De ontwerpen van de dames gaan niet voor een grijp-stuiver over de toonbank; bij verkoop brengen ze vaak tienduizenden euro’s op. De twee vrouwelijke ondernemers danken hun spectaculaire succes aan de van oudsher goede reputatie van Deense pijpen, maar misschien wel net zozeer aan hun kleurrijke, extravagante persoonlijkheden.
  ... Lees meer >
 • article/1TK1817_86_87_02.jpg

  Vamos met de familie Pos

  U hebt ze even moeten missen, maar de geliefde familie Pos is terug op televisie met een eigen serie: ‘Vamos met de familie Pos’. Na hun avonturen in ‘Helemaal het einde’ en het opbouwen van hun wijnimperium is het tijd voor vakantie en Ilona en Stephan hebben dan ook het plan opgevat om met hun kroost een roadtrip door Zuid-Amerika te maken, het continent waar hun nieuwe vaderland Chili ligt. Vaststaat dat de reis eerst naar Argentinië gaat én dat Brazilië, Colombia en Peru zeker worden bezocht. Al gauw blijkt echter dat Ilona en Stephen ieder wel een heel ander beeld hebben van vakantie vieren.

  ... Lees meer >
 • article/11034714.png

  3doc: In het hoofd van mijn zusje

  Ingrid Kamerling verloor haar jongere zus Vivian door zelfdoding. Vivian leed aan angsten en keuzestress, en maakte op 24-jarige leeftijd, vlak voor haar diploma-uitreiking, een eind aan haar leven. Om het ‘waarom’ te begrijpen, maakte Ingrid ‘In het hoofd van mijn zusje’. “Ik gebruik het woord ‘zelfmoord’ niet. Want ‘moord’ suggereert een heel bewuste daad. ‘Zelfdoding’ dekt de lading beter, want ik geloof niet dat het een bewuste daad was.” De documentairemaakster gaat op zoek naar antwoorden met familievideo’s, dagboekfragmenten en interviews met familie, collega’s en bekenden van Vivian.... Lees meer >
 • article/1TK1817_86_87_01.jpeg.jpg

  Masterchef Nederland

  Het was even wennen; een compleet nieuwe jury in ‘Masterchef Nederland’. Maar na de eerste paar afleveringen voelen de gezichten van Freek van Noortwijk, Johan Zandbergen en Stefan van Sprang alweer lekker vertrouwd. Het mooie snoetje van Van Noortwijk kenden we natuurlijk ook al door zijn relatie met Katja Schuurman. Met vier restaurants in Amsterdam en Breda staat de chef-kok ook zonder de diva zijn mannetje. Over zijn tv-debuut als jurylid zegt hij: “Ik vind het te gek om mee te werken aan deze nieuwe Nederlandse reeks. Ik hoop dat de kijkers net zo enthousiast raken als de kandidaten en de juryleden al zijn.”
  ... Lees meer >
 • article/1TK1817_74_75_03.jpeg.jpg

  Nieuwsuur

  Er is weer nieuws bij ‘Nieuwsuur’, met een nieuw presentatiegezicht Saïda Maggé. De in Nijmegen opgegroeide presentatrice kwam via de school voor journalistiek terecht bij de Amsterdamse zender AT5 als presentatrice van het nieuws en enkele talkshows. Vorig jaar stapte ze over naar de NTR om voor het Radio 1-programma ‘Nieuws & co.’ het onderdeel ‘De bus’ te presenteren. Dat blijft ze doen, maar daarnaast wordt ze invaller bij ‘Nieuwsuur’. Daarin is ze de opvolger van Joost Karhof die eind vorig jaar overleed. Maggé: “Dat ik radio nu kan combineren met een invalrol bij ‘Nieuwsuur’ is een droom die uitkomt.” Een vervanger van Twan Huys wordt nog gezocht.
  ... Lees meer >
 • article/23football.jpg

  Uefa Champions League: Real Madrid - Bayern München

  In de halve finale van de Champions League treft Real Madrid het team met Arjen Robbn, Bayern München.... Lees meer >
 • article/TK1817_74_75_01.jpg

  Krabbé zoekt Gauguin

  Na de series over Van Gogh en Picasso volgt Jeroen Krabbé nu het spoor van Paul Gauguin, een van de grootste schilders van de negentiende en twintigste eeuw. Achter Gauguins meesterwerken, die nu honderden miljoenen euro’s per stuk waard zijn, schuilt een dramatisch levensverhaal van een wereldreiziger die zijn hele leven op zoek is geweest naar vrijheid, erkenning en herkenning. De Fransman Paul Gauguin woonde in zijn vroege kindertijd in Peru. De kleuren, de symbolen en de weelde: de sprookjeswereld van zijn jeugd inspireerde hem. Maar ook zijn karakter werd beïnvloed door zijn tijd daar. Hij heeft altijd beweerd dat hij Inca-bloed had en dat hij daardoor niet kon aarden in de westerse samenleving.

  ... Lees meer >
 • article/1SaraKroos.jpg

  Evenblij en Sara Kroos

  Presentator Frank Evenblij interviewt cabaretière Sara Kroos. Op haar achttiende won ze de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en speelde sindsdien in tien theatershows. Aan de keukentafel vertelt ze openhartig over haar depressie die een jaar lang aanhield. Hiervoor zat Sara een aantal maanden in therapie, waar ze o.a. ansichtkaarten moest inkleuren. Sara heeft nu een nieuwe theatershow genaamd ‘Zonder verdoving’, waarin ze grappen maakt over deze moeilijke periode: ”Mijn voorstellingen zijn altijd persoonlijk. Het is geen tranendal in het theater, geen grote depressieshow. ‘Zonder verdoving’ is wel rauw en realistisch. Ik romantiseer niks, de humor overheerst.”... Lees meer >
 • article/TK1817_62_63_03.jpg

  Modus

  Vanavond start het tweede seizoen van de detective-serie ‘Modus’. De reeks is een co-productie van Zweedse regisseurs, Deense scenarioschrijvers en de Noorse bestsellerauteur Anne Holt op wier boeken de serie gebaseerd is. Hoofdpersoon in de detective is Inger Johanne Vik, een vroegere crimineel-psychologe van de FBI die met haar twee kinderen terugkeert in Zweden. In het begin van de nieuwe reeks verheugen zij en de Zweedse politie zich op het staatsbezoek van de Amerikaanse president Helen Tyler. De vreugde is van korte duur als blijkt dat de president, die wordt gespeeld door ‘SATC’-ster Kim Catrall, op mysterieuze wijze verdwijnt.
  ... Lees meer >
 • article/TK1817_62_63_01.jpg

  De inhuldiging van Willem-Alexander

  De NOS neemt u mee terug naar een grootse gebeurtenis vijf jaar geleden: na 33 jaar als staatshoofd deed koningin Beatrix afstand van de troon ten gunste van haar oudste zoon Willem-Alexander. Die werd vervolgens gekroond tot onze koning; een belangrijk moment voor Nederland, dat vanzelfsprekend groots werd gevierd. De NOS volgde de gebeurtenissen op de voet, wat resulteerde in maar liefst achttien uur live-televisie, voor het eerst in full HD. Die dag wordt in ‘De inhuldiging van Willem-Alexander’ voor u samengebald in een klein uurtje. ... Lees meer >
 • article/TK1817_50_51_04.jpg

  Het reuzengordeldier

  Het reuzengordeldier is een zoogdier uit de familie van de gordeldieren en komt voor in onder meer Suriname,
  Venezuela en Argentinië. Het gepantserde dier met een lengte van zo’n anderhalve meter, is het grootste in zijn familie, maar tienduizend jaar geleden werd het wel zo groot als een Volkswagen Beetle. Reuzengordeldieren zijn solitaire nachtdieren en enorme slaapkoppen die wel negentien uur per dag onder de grond liggen te tukken. Deze bedreigde diersoort is van cruciaal belang voor het ecosysteem in de Pantanal in Brazilië en speelt gastheer voor tal van andere dieren. David Attenborough geeft vanavond een uniek inkijkje in de wereld van dit mysterieuze dier.
  ... Lees meer >
 • article/TK1817_50_51_03.jpg

  Formule 1: Race

  Max Verstappen is een zeer getalenteerde autocoureur en als hij een goede auto tot zijn beschikking heeft is hij bijna niet te stoppen. Maar op het gebied van race-inzicht heeft hij nog veel te leren. Dat bleek maar weer eens tijdens de afgelopen Formule 1-grand prix op het circuit van Sjanghai. Max was veel te ongeduldig bij een poging Ferrari-coureur Sebastian Vettel te passeren, reed tegen hem aan en kreeg een tijdstraf van tien seconden. Weg kansen op de overwinning. Vandaag krijgt hij op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan een nieuwe kans.
  ... Lees meer >
 • article/1TK1817_50_51_02.jpg

  De gevaarlijkste wegen van de wereld

  In de aflevering van ‘De gevaarlijkste wegen van de wereld’ volgt de camera fotografe Micky Hoogendijk en presentator Dennis Weening die 2.200 km door Canada rijden. Ze zien de prachtigste plekken, hebben bijzondere ontmoetingen en praten openhartig over hun roerige verleden. Micky was de laatste jaren voornamelijk in het nieuws door haar huwelijk met en scheiding van Adam Curry, die voor haar Patricia Paay dumpte, maar maakt de laatste tijd steeds meer naam als fotografe. Ze exposeert heel regelmatig, vooral in Nederland, maar ook in Mexico, Canada en de VS, en bracht vorig jaar haar eerste fotoboek uit, getiteld ‘Through the eyes of others, I see me’.

  ... Lees meer >
 • article/13063868.jpg

  Line of duty

  De Britse politieserie ‘Line of duty’ draait om de fictieve anticorruptie-eenheid AC-12. Deze eenheid maakt geen jacht op misdadigers, maar onderzoekt de handel en wandel van collega’s die zich niet volgens het boekje gedragen. Voor het vierde seizoen is actrice Thandie Newton gestrikt voor een hoofdrol. Onder grote druk van haar superieuren tracht de ervaren rechercheur Roz Huntley (Newton) een seriemoordenaar te pakken. Uiteindelijk spoort Huntley een 24-jarige man op die ze in staat van beschuldiging stelt. Maar dan ontstaan er twijfels over zijn schuld. AC-12 vertrouwt het niet en plaatst een mol binnen het team van Huntley.... Lees meer >
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.