TV Krant

 • article/1zero.jpg

  2doc: Zero days

  Hackers zijn onophoudelijk bezig met het zoeken naar nog niet ontdekte zwakke plekken in programma’s, apps en websites. Ethische hackers – de zogeheten ‘white hat’-hackers – spelen hun informatie door naar beveiligingsfirma’s, maar ‘black hat’-hackers zoeken voor hun eigen gewin naar zulke achterdeurtjes. Een nieuw ontdekt lek kan namelijk heel veel geld opleveren. Wat de koper van die informatie er vervolgens mee doet laat zich raden: het zwakke punt wordt uitgebuit in een virus, een worm of andere malware. In de documentaire ‘Zero days’ geven experts een kijkje in de schimmige hackerswereld, waar gelukkig ook veel goedbedoelende hackers zich inzetten voor onze online veiligheid.
  ... Lees meer >
 • film/TVK1734_12_13_14.jpg

  Tulip fever

  In het Amsterdam van de 17de eeuw viert de tulpenhandel hoogtij. Een vrouw en haar minnaar willen van de tulpenmanie gebruikmaken om er samen vandoor te gaan in ‘Tulip fever’.
  ... Lees meer >
 • film/TVK1734_14_01.jpg

  American made

  Tom Cruise vliegt eropuit in ‘American made’. In dit waargebeurde verhaal speelt hij een piloot die zowel voor de overheid als een drugskartel werkte.

  In de jaren tachtig ... Lees meer >
 • article/boswachter.jpg

  Boswachter gezocht

  “Als natuurgids enthousiasmeer ik graag jongeren voor de natuur. Wanneer dit programma helpt om de mensen naar buiten te krijgen, ben ik al tevreden. Ik hoop dat we de tv-kijker bewuster kunnen maken.” Zomaar een greep uit gesprekken tussen de kandidaten en de begeleidende boswachters Bas Zwiers en Hanna Tersmette. Tien uiteenlopende kandidaten strijden om de felbegeerde baan van boswachter op Texel. De deelnemers hebben een ding gemeen en dat is hun liefde voor de natuur. Viktor Brand (3de v.l.) presenteert. ... Lees meer >
 • article/do2.jpg

  Het uur van de wolf

  The Wrecking Crew bestond uit sessie-muzikanten, die hun bijnaam begin jaren zestig kregen. Ze kwamen namelijk in spijkerbroek en T-shirt in de studio, in plaats van in de destijds gebruikelijke kostuums. Oudgedienden uit de business klaagden dat die sessiemuzikanten de hoge standaard in de industrie aan het kapotmaken (= wrecking) waren. Maar ze deden allesbehalve dat, want deze groep verzorgde muziek voor grote hits als ‘California dreamin’’, ‘These boots are made for walkin’’, ‘The beat goes on’ en ‘Good vibrations’. In ‘Het uur van de wolf’ een blik op deze uitstekende, maar onbekende muzikanten.
  ... Lees meer >
 • article/TK1734_86_01.jpg

  APB

  De afkorting APB staat voor ‘All-Points Bulletin’. Het is een app die burgers kunnen gebruiken om op elk moment, dag en nacht, de politie te alarmeren dat er een misdaad gaande is. En de sterke arm der wet gaat er dan meteen op af. De app is een van de snufjes die miljardair Gideon Reeves (Justin Kirk, r.) het 13de district van de politie van Chicago cadeau doet. Nadat zijn beste vriend bij een overval is doodgeschoten, besloot Kirk zijn fortuin voor het goede doel aan te wenden. Vandaar dat Reeves dit bureau, met agente Murphy (Natalie Martinez), heeft ‘geadopteerd’, en voorziet van moderne technologieën om de misdaad te bestrijden.
  ... Lees meer >
 • article/TK1734_74_75_03.jpg

  De perfecte vraag

  Irene Moors zet spelletjesland op z’n kop. In haar nieuwe programma ‘De perfecte vraag’ beantwoorden kandidaten geen vragen, maar stellen ze die juist. “Als ik niet al bijna dertig jaar bij de televisie werkte, was ik vast graag spelletjeskandidaat geweest”, vertelt de presentatrice. “Ik vind het heerlijk om mee te spelen met quizzen en ben bloedfanatiek. Wat een perfecte vraag is? Dat is in het dagelijks leven natuurlijk anders dan in dit programma. In het laatste geval is het een vraag die de ene helft van de spelers goed heeft en de andere helft niet. Een vraag die niet te makkelijk is, maar zeker ook niet te moeilijk.”
  ... Lees meer >
 • article/8football.jpg

  WK Kwalificatie voetbal

  Het voetbalseizoen is nog maar net gestart en nu al speelt het Nederlands elftal – de mannen; de vrouwen hebben een glorieus EK achter de rug – zo’n beetje de belangrijkste wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks. In en tegen Frankrijk moet er gewonnen worden om de hoop op plaatsing voor het WK 2018 levend te houden. In aanloop naar de wedstrijd ging het voor de verandering weer eens over Arjen Robben. De aanvoerder van Oranje hield aan een partijtje tennis een kuitblessure over en heeft bij zijn club Bayern München bijna de hele seizoensvoorbereiding gemist. Hopelijk is hij fit genoeg voor het duel met de Fransen.
  ... Lees meer >
 • Dokter Tinus

  Aan het eind van seizoen 5 van ‘Dokter Tinus’ vertrok juf Linda met zoon Harry uit Woerkum, haar man Tinus achterlatend met een grote leegte. Die vluchtte naar de grote stad, maar zijn opvolgster zorgde voor zo veel ergernis bij de dorpelingen dat dokter Tinus toch maar weer terugkeerde. Zijn dorpsgenoten doen er alles aan om Cupido zijn richting op te sturen, met alle gevolgen van dien. In het zesde seizoen verschijnt weer een aantal nieuwe gezichten. Zo gaat Merlijn Kamerling, zoon van Isa Hoes en Antonie Kamerling, de zoon van de nieuwe burgemeester spelen, die op haar beurt wordt neergezet door Tina de Bruin.
  ... Lees meer >
 • article/TK1734_50_51_03.jpg

  Musical sing-a-long

  Zoals u de afgelopen jaren al gewend was, wordt de Uitmarkt ook dit jaar op spetterende wijze afgesloten met de ‘Musical sing-a-long’. Frits Sissing en Romy Monteiro presenteren dit grootse meezing-spektakel dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt op het Oosterdok in Amsterdam. ‘Ik vind het geweldig dat ik opnieuw de ‘Musical sing-a-long’ mag presenteren. Mooier kan het nieuwe theaterseizoen voor mij niet beginnen”, aldus Romy. Ook thuis op de bank kunt u meezingen met de mooiste musicalliedjes uit onder meer ‘On your feet’, ‘Vamos’, ‘Tina de musical’, ‘De marathon’, ‘Liesbeth’, ‘Was getekend Annie M.G. Schmidt’, ‘My fair lady’ en ‘From Sammy with love’.
  ... Lees meer >
 • article/mumford.jpg

  Mumford & sons

  De populaire folkrockband Mumford & Sons is te zien met een concert in Pretoria. Het was de bedoeling dat hun tour door Zuid-Afrika intiem en kleinschalig zou zijn. Maar er was zo veel vraag naar de band, dat ze steeds meer shows in steeds grotere zalen gaven. De band raakte zo geïnspireerd door het land dat ze er het minialbum ‘Johannesburg’ schreven. Frontman en naamgever is Marcus Oliver Johnston Mumford. In 2012 trouwde hij met de actrice Carey Mulligan (‘Drive’, ‘An education’). Als kind waren zij penvrienden, en ze vonden elkaar als volwassenen weer terug. In 2015 werd dochter Evelyn geboren.
  ... Lees meer >
 • article/cornald-maas-19579.jpg

  Opium op de Uitmarkt

  Vanaf het water heb je natuurlijk een prachtig uitzicht op het Oosterdok, waar dit jaar De Uitmarkt plaatsvindt. “Omdat er van alles op en langs het water wordt gedaan, ontstond het idee om ‘Opium’ vanaf een boot te
  presenteren”, vertelt Cornald Maas over zijn bijzondere uitzending. “Zo slaan wij twee vliegen in een klap. We kunnen heel makkelijk langs de verschillende locaties varen, en als het zich zo voordoet inzoomen op een bijzondere gebeurtenis. Ik hoop op een ongedwongen uitzending in weer en wind.” Maas hijst Sanne Vogel,
  Erik van Muiswinkel en Clairy Polak aan boord om te praten over hun nieuwe voorstellingen.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1734_08_09_05.jpg

  Diana herdacht

  Donderdag is het twintig jaar geleden dat prinses Diana van Engeland verongelukte in een tunnel in Parijs. De documentaire ‘Diana: Zeven dagen die de wereld schokten’ – op woensdag – blikt terug op de week die voorafging aan haar begrafenis. Diezelfde avond zendt SBS 6 het omstreden programma ‘Diana - De geheime tapes’ uit, waarin te zien is hoe de prinses over haar leven en huwelijk praat. Haar uitspraken waren nooit bedoeld voor de buitenwereld. In de documentaire die SBS 6 op Diana’s sterfdag uitzendt komen haar zoons William en Harry voor het eerst aan het woord om te vertellen hoe zij zijn omgegaan met de vroegtijdige dood van hun moeder.

  Diana: zeven dagen die de wereld schokten woensdag, NPO 1, 20.35
  Diana: de geheime tapes woensdag,S BS 6 23.30
  Diana: de people’s princess donderdag, SBS 6, 20.30
  ... Lees meer >
 • article/TVK1734_08_09_01.jpg

  André Hazes: ik haal alles uit het leven

  Het gaat goed met André Hazes! Privé is hij dolgelukkig met zijn Monique en babyzoon André jr. en ook zakelijk gaat het hem voor de wind. De zanger scoort hit na hit en nu krijgt hij ook nog een eigen realitysoap bij SBS 6. In ‘André Hazes: Ik haal alles uit het leven’ gunt André je een kijkje in zijn drukke, maar zeker ook gezellige leven waarin zijn gezin een grote plek inneemt. André: “Het is allemaal in een sneltreinvaart gegaan. Maar ik ben genoeg uitgeraasd en voel me echt klaar voor dit leven.”
  ... Lees meer >
 • article/TK1734_50_51_02.jpg

  3 op reis

  Zondag begint een nieuw seizoen van ‘3 op reis’. In aflevering 1 pakt Maurice Lede zijn koffers voor een trip van maar liefst 16.500 km. Met de Trans Siberië Express zal hij vanuit China verder reizen door Mongolië, Siberië en Rusland om dan via Moermansk en Noord-Europa te eindigen in Amsterdam. Geraldine maakt een rondreis door Guatemala en volgt daarbij een spoor langs Maya-hoogtepunten. Ze begint in Antigua en bezoekt onderweg het kunstenaarsdorp San Juan Comalapa.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1734_08_09_02.jpg

  Jeugdjournaal

  Goed nieuws voor alle kinderen van Nederland: het Jeugdjournaal is sinds vorige week twee keer zo lang! In plaats van tien minuten worden jonge kijkers (en hun ouders) voortaan in een nieuwe format twintig minuten lang bijgepraat over het belangrijkste nieuws. Daarbij komen niet alleen onderwerpen voorbij die kinderen aanspreken; ook het wereldnieuws, dat soms behoorlijk ingewikkeld of heftig is, wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd.
  Het ‘Jeugdjournaal’ mikt op een groep die nu eerder op de social media dan achter de tv te vinden is, maar bij grote gebeurtenissen blijken kinderen het fijn te vinden dat de presentatoren van ‘hun’ jour naal in duidelijke taal het hele verhaal vertellen.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1734_08_09_04.jpg

  Linda's zomerweek

  Voor de vijfde keer op rij presenteert Linda de Mol deze week elke avond op werkdagen ‘Linda’s zomerweek’. En opnieuw heeft ze bijzondere gasten weten te strikken. Maandag wordt de spits afgebeten door Jan Versteegh en Patricia Paay, die openhartig praten over uiteenlopende onderwerpen. Ongetwijfeld over de pikante video van Patricia en het aanstaande vaderschap van Jan. De BNN-presentator verwacht in het najaar zijn eerste kindje, een dochter, en maakt daarover ook een programma. De overige gasten die aanschuiven bij Linda zijn respectievelijk: Astrid Joosten en Beau van Erven Dorens (dinsdag), Claudia de Breij en Epke Zonderland (woensdag), Elise Schaap en Giovanni van Bronckhorst (donderdag) en als uitsmijter op de vrijdag Saskia Noort en Najib Amhali.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1734_08_09_03a.jpg

  Mensenkennis

  Hij kende de basisplannen voor dit programma nog uit zijn Talpa-periode, maar toen Winston Gerschtanowitz als presentator van ‘Mensenkennis’ werd gevraagd, was het concept pas goed ontwikkeld. Bekende Nederlanders worden op humoristische wijze getest op hun... mensenkennis. “En het is echt leuk”, belooft Winston. “Ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat het publiek zo enthousiast was. Er werd veel gelachen tijdens de opnamen. De spelshow heeft een hoog meespeelgehalte, iedereen kan thuis lekker meedoen.” De presentator is superblij met zijn overstap van RTL 4 naar de familiezender SBS 6. “Ik heb binnen een jaar drie grote programma’s, ik krijg hier echt alle kansen.”
  ... Lees meer >
 • Programmawijziging SBS 6

  'Diana: de geheime tapes' wordt een week eerder uitgezonden dan gepland. 'Fort Oranje' vervalt hierdoor.... Lees meer >
 • article/ball-1477269_640.png

  EK Volleybal mannen

  Polen organiseert dit jaar het EK Volleybal voor mannen. In de steden Gdansk, Szczecin, Katowice, Krakau en hoofdstad Warschau spelen zestien landen om de titel. Daaronder ook Nederland, dat zich via een kwalificatietoernooi voor het EK wist te plaatsen. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen neemt het in Groep D op tegen Frankrijk, België en Turkije. Alle drie lastige tegenstanders, dus de kwartfinales halen is niet eenvoudig. Het EK, dat duurt van 24 augustus t/m 3 september, is te zien op internetzender NPO Sport: ga naar nos.nl, klik op ‘Uitzendingen’ en vervolgens op ‘NPO Sport’. Vandaag speelt Nederland tegen Turkije.
  ... Lees meer >
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.