TV Krant

 • article/11Freek_Vonk.jpeg

  Freek tegen de stropers

  ‘Freek tegen de stropers’ wordt vanaf vandaag herhaald. Hierin wil Freek Vonk de neushoorn redden van uitsterven, en mengt hij zich in de gevaarlijke strijd tegen stropers. De bioloog reist hiervoor door Zuid-Afrika, Kenia en Vietnam. Wat krijgen we te zien in de reeks? “Ik ben op pad geweest met de antistroperseenheid, maar ook in reservaten met eigenaren van neushoorns”, vertelt Vonk. “Ik ben betrokken geweest bij het preventief onthoornen van de dieren. Dat is een beetje als het knippen van een nagel, ze voelen er niets van. Dat onthoornen maakt de kans kleiner dat ze worden gestroopt.”
  ... Lees meer >
 • article/zij.jpeg

  Bloed, zweet en tranen

  Rachel Hazes heeft een roerige tijd achter de rug. Ze raakte gebrouilleerd met haar zoon André en diens vrouw Monique, kreeg haar eerste kleinkind niet te zien, raakte in een depressie en werd opgenomen in een kliniek. Gelukkig kwam er licht aan het eind van de tunnel: Rachel herstelde en zoon André hernieuwde het contact met zijn moeder. Dat gebeurde allemaal afgelopen kerst. Vandaag ziet u Rachel, gespeeld door Hadewych Minis, in ‘Bloed, zweet & tranen’, de biografie rond wijlen André Hazes. De volkszanger zou vandaag 68 jaar zijn geworden.
  ... Lees meer >
 • article/1moto.jpeg

  Motorsport (Grand Prix Assen)

  Voor de Nederlandse motorsportfans begint het belangrijkste weekend van het jaar. Vandaag staan tijdens de TT Assen de eerste vrije trainingen op het programma in de MotoGP-, Moto2- en Moto3-klasse. Morgenochtend zijn er ook vrije trainingen en ’s middags is de kwalificatie aan de beurt. Zondag is het racedag. De spanning wordt netjes opgebouwd, met om 11.00 uur de Moto3-race, om 12.20 uur de Moto2 – met voor ons land Bo Bendsneyder – en om 14.00 uur het klapstuk: de MotoGP. Vorig jaar was de populaire Italiaan Valentino Rossi de snelste in Assen. Wie houdt hem van een nieuwe zege af?
  ... Lees meer >
 • article/criminal.jpeg

  Criminal minds

  Actrice Andrea Joy Cook, beter bekend als A.J. Cook, debuteerde in een McDonalds-reclame en dook later op in films en series (waaronder ‘The virgin suicides’ en ‘Dead like me’). In ‘Criminal minds’ speelt ze special agent Jennifer Jareau. “Een interessante rol omdat er altijd ruimte is voor de ontwikkeling van haar karakter”, zegt A.J, die vroeger vreesde dat een acteercarrière er voor haar niet in zat: een afwijking aan haar hoornvlies zorgde ervoor dat ze slecht kon zien. Ze droeg een bril met jampotglazen en werd enorm gepest op school. Een hoornvliestransplantatie bracht uitkomst: “Die heeft mijn blik letterlijk verruimd”, aldus A.J.... Lees meer >
 • article/TK1825_98_01.jpeg

  WK Voetbal

  Vanavond spelen de Engelsen tegen de Belgen, oftewel De Drie Leeuwen tegen De Rode Duivels, zoals de bijnamen van beide teams luiden. Bij de Leeuwen is Harry Kane de nieuwe captain. ‘The HurriKane’ won dit jaar de Bronzen Schoen voor zijn dertig competitiedoelpunten en wordt King Harry genoemd door zijn fans bij Tottenham Hotspur. Bijzonder, want drie jaar geleden was hij nog een dikkerdje. Tegenwoordig heeft hij een eigen diëtist. Met jeugdvriendin Katie Goodland heeft hij een dochtertje, én labradors die hij heeft vernoemd naar American football-quarterbacks.
  ... Lees meer >
 • article/5282.w640.0.063cb0a.png

  Het uur van de wolf: Morisot - moed, storm en liefde

  Schilderes Berthe Morisot (1841-1895) was een getalenteerde kunstenares en een van de grondleggers van het
  impressionisme. Haar mannelijke collega’s Monet, Sisley, Pissarro, Degas en Renoir zijn wereldberoemd geworden, maar Berthe is ten onrechte in de vergetelheid geraakt. Morisot kwam uit de gegoede kringen en wilde aanvankelijk niet trouwen, want schilderen was immers haar lust en haar leven. Uiteindelijk heeft zij, getrouwd en wel, meer dan 350 schilderijen gemaakt en wist zij zich dapper een weg te banen in een heus mannenbolwerk. Vanavond een kleurrijk portret over het bewogen leven van de mysterieuze kunstenares die moedig haar passie volgde.
  ... Lees meer >
 • article/Jinek.jpg

  Jinek

  Tot 3 augustus is Eva Jinek nog op de buis met haar veelbekeken talkshow; daarna gaat de presentatrice genieten van haar welverdiende zwangerschapsverlof.Toen bekend werd dat Eva in verwachting was, deed ze nogal mysterieus over de uitgerekende datum. Ze wilde daar niets over vertellen (“Dat vind ik te awkward!”) en liet ook het geslacht van de kleine in het midden. Vermoedelijk zal de zoon of dochter die ze met haar vriend, tv-producent Dexter Vervoorn verwacht, eind september het levenslicht zien. Een naam voor de kleine hebben ze al wel, zo vertelde zij onlangs in het radioprogramma van Gijs Staverman.... Lees meer >
 • article/TK1825_86_87_03.jpg

  WK Voetbal

  De Mexicaanse spits Hirving Lozano maakte voor PSV zeventien doelpunten afgelopen seizoen en zijn shirt werd het meest verkocht. Best knap voor een speler die in zijn jeugd bekend stond als lastig. Als jong mannetje zat hij in een voetbalinternaat en liet zijn medespelers vaak schrikken door zich onder het bed te verstoppen. Net als de pop Chucky doet in de ‘Child’s play’-films, vandaar zijn bijnaam El Chucky. Hirving had trouwens eigenlijk Irving moeten heten, maar de Mexicaanse burgerlijke stand maakte een foutje. Vanmiddag staat de wedstrijd tegen Zweden op het programma.
  ... Lees meer >
 • article/AYearof_HopeStill3.jpg

  2doc: A year of hope

  Het verhaal dat ‘2doc: A year of hope’ vertelt over het leven op de straten van Manilla wilt u misschien eigenlijk niet zien, maar toch is het de moeite van het kijken waard. Het is natuurlijk niet fijn om Tracy en Joshua te horen vertellen over seksueel misbruik, gedrogeerd worden en het stelen van kleding van waslijnen in de stad. Maar het is hoopvol te weten dat er toch mensen zijn die zich hun lot aantrekken. Door de hulp van Stichting Stairway krijgen de straatjongeren uit de sloppenwijken van Manilla, die een jaar worden gevolgd, de kans hun leven te veranderen, maar de straat blijft lonken...
  ... Lees meer >
 • article/nintchdbpict000315945973.jpg

  Leven of death row

  ‘Life and death row’ is een Britse documentaire-serie over de doodstraf in Amerika, gezien vanuit het standpunt van zowel daders als slachtoffers, hun familieleden en de advocaten. In deze aflevering maakt u kennis met Stacey Jones, die geëxecuteerd gaat worden voor een misdaad die hij beweert niet gepleegd te hebben. Met slechts enkele weken te gaan, doen zijn vrouw Judy en zijn stiefdochter Tasha alles om te voorkomen dat de executie doorgaat. U ontmoet ook Susan. Haar moeder werd vermoord door Don Davis tijdens een inbraak in 1990. Susan wacht al tientallen jaren op zijn executie en wil dat gerechtigheid eindelijk geschiedt, zodat zij en haar gezin vrede kunnen vinden.
  ... Lees meer >
 • article/TK1825_74_02.jpg

  Rise of the machines

  Vandaag begint een nieuw seizoen van ‘Rise of the machines’, dat gaat over de technieken van grote machines en voertuigen. De reeks trapt spectaculair af met de Airfish, een mix van een vliegtuig en een boot die met 140 km/u over het water kan scheren. Door slimme aerodynamica verbruikt dit voertuig net zo weinig brandstof als een simpele sportwagen. Maleisiër Kenneth Tan bedacht de Airfish als slimme oplossing voor het drukke kustverkeer van zijn land. Kan hij na dertien jaar sleutelen en verbeteren nu eindelijk ook een koper vinden? Alles hangt af van een geslaagde testvlucht.... Lees meer >
 • article/TK1825_74_01.jpg

  WK Voetbal

  Lionel Messi is al vijfmaal verkozen tot Beste Voetballer ter Wereld en heeft van alles gewonnen. Behalve die ene prijs, het Wereldkampioenschap. Daar wil La Pulga (De Vlo, vanwege zijn kleine gestalte) op dit WK verandering in brengen, zodat hij net zo’n grote held wordt als Diego Maradona, die ook met rugnummer 10 speelde. Messi heeft al een standbeeld in Buenos Aires en een museum, en hij scoorde al 61 keer (een record!) voor zijn land. Na winst zal Argentinië zich definitief omdopen tot Messiland. Vanavond speelt Argentinië tegen Nigeria.
  ... Lees meer >
 • article/TK1825_62_63_03.jpg

  Suits

  Het kan niemand ontgaan zijn dat in mei de Britse prins Harry is getrouwd met de Amerikaanse Meghan Markle. Wie haar in een heel andere gedaante wil zien, kan vannacht afstemmen op RTL 5. Daar gaat de herhaling van het vijfde seizoen van ‘Suits’ van start, waarin Markle de rol van Rachel Zane neerzet. Zij is de vriendin van Mike Ross (Patrick J. Adams). Nederland kan nog wel even van Rachel genieten, want pas aan het einde van seizoen 7 stapt zij uit ‘Suits’. Een opvolger is al gevonden: vanaf het achtste seizoen is Katherine Heigl (‘Grey’s anatomy’) te zien als de pittige, no-nonsense advocaat Samantha Wheeler.... Lees meer >
 • article/11maandag.jpg

  WK Voetbal

  De Spanjaard David Silva is een Spaanse voetballer met verbluffend veel inzicht. Daarom wordt hij wel Magic Silva of Merlijn genoemd. Een andere bijnaam is El Chino omdat zijn moeder Japanse roots heeft. David Silva is geboren op het Spaanse eiland Gran Canaria in een vissersdorpje. Als kind van twee voetbalde hij met aardappels in de tuin en later begon hij bij de plaatselijke club als keeper. Nu is hij de spelbepaler bij de Engelse kampioen Manchester City en een drijvende kracht in het Spaanse elftal. Dat mag hij vandaag laten zien tegen Marokko.
  ... Lees meer >
 • article/TK1825_62_63_02a.jpg

  Z doc: Michael Jackson - The ultimate icon

  Michael Jackson zou in 2018 zestig zijn geworden, ware het niet dat hij vandaag precies negen jaar geleden overleed. In de documentaire ‘The ultimate icon’ wordt teruggeblikt op Jacksons werk en leven door vrienden en collega’s. Zoals zijn choreograaf Travis Payne, manager Frank Cascio, bodyguard Bill Whitfield en superfan Odell Beckham. Ook worden er nooit eerder vertoonde interviewbeelden van Michael zelf vertoond. De titel ‘The ultimate icon’ klinkt hoogdravend, maar wie kijkt naar wat Jackson allemaal heeft bereikt in zijn carrière beseft dat het weleens waar kan zijn.

  ... Lees meer >
 • article/TK1825_50_51_02.jpg

  WK Voetbal

  Zowel Polen als Colombia behoort tot de mogelijke verrassingen van het WK Voetbal. Bij Polen zijn alle ogen gericht op Robert Lewandowski. De aanvaller van Bayern München heeft bepaald geen Poolse voornaam. Zijn vader gaf hem een internationale naam, zodat hij makkelijker in het buitenland terecht kon. Die vader heette zelf Krzysztof en stierf toen Robert zestien was. Lewandowski komt uit een sportieve omgeving. Zijn vader was Pools judokampioen en voetbalde, zijn moeder en zus speelden professioneel volleybal en zijn vrouw won al eens brons op het WK Karate.... Lees meer >
 • article/2TK1825_50_51_03.jpg

  Het filsosofisch kwintet

  Er zijn nu bijna 7,5 miljard mensen op aarde en dat aantal neemt schrikbarend toe. In vijftig jaar tijd is de wereldbevolking verdubbeld. In ‘Het filosofisch kwintet’ wordt doorgedacht over deze ontwikkeling. Zou er een maximum zijn voor het aantal mensen op aarde? Hoe werken technologische vooruitgang, consumptiedrift en milieu samen? Moet de mens zich bekommeren om de voortgang van de totale mensheid of alleen in zijn eigen straatje denken? Een van de gasten aan tafel is Marc Davidson, bijzonder hoogleraar filosofie van duurzame ontwikkeling vanuit humanistisch perspectief aan Maastricht University en docent aan de Universiteit van Amsterdam. “Er is een doemscenario denkbaar met grote hongersnoden en geopolitieke instabiliteit.”... Lees meer >
 • article/11EmilioGuzman.jpg

  Emilio Guzman

  Dat cabaretier Emilio Guzman zeker niet in de schaduw staat van grote broer Javier, die ook cabaretier is, bewijst hij met zijn show ‘Alle mensen verzamelen!’. Daarin gaat Emilio samen met een robot – die zowel zijn praatpaal als geweten is – op zoek naar de scherpe, ongeremde kant van zichzelf. De voorstelling gaat over de vluchtelingenproblematiek, maar ook over leeghoofden, bierfietsers en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Hoe zou Emilio zichzelf omschrijven? “Ik ben een enorme bangerik. Soms sterf ik voor een optreden duizend doden. Pas op het podium denk ik; ‘O ja Emilio, dit vind je leuk’.”
  ... Lees meer >
 • article/1TK1825_38_39_03.jpg

  Rail away

  Deze zomer toont ‘Rail away’ opnieuw enkele van de mooiste trajecten in onder meer Frankrijk, Italië en India. Vandaag rijdt de trein door Zwitserland over de Gotthardbahn van Zürich naar Chiasso. Deze route voert dwars door de Alpen, een verbinding die pas mogelijk werd na aanleg van deze Gotthard-lijn, en geeft een goede indruk van het majestueuze berglandschap van Zwitserland. De 15 km lange Gotthardtunnel, die in 1882 werd geopend, was tot 1906 de langste spoortunnel ter wereld. In 2016 werd de nieuwe Gotthard-basistunnel geopend, die met 57 km nu de langste spoortunnel ter wereld is. Het oude traject blijft in gebruik voor toeristen.... Lees meer >
 • article/Beck.jpg

  Beck

  De populaire Zweedse serie ‘Beck’ is sinds 1997 op tv en volgt het professionele leven van Martin Beck (Peter Haber), een inspecteur van de moordbrigade van de Zweedse nationale politie. In seizoen 7, dat vanavond begint, ziet u hoe de voormalige kundige speurder Beck genoeg krijgt van zijn pensioen en op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Omdat Steinar Hovland (Kristofer Hivju) meer verantwoordelijkheden heeft gekregen binnen het rechercheteam, besluit Beck het verzoek van de nationale veiligheidspolitie aan te nemen om te helpen bij het onderzoek naar een verdachte terrorist. Naast het oplossen van misdaden krijgen de rechercheurs te maken met persoonlijke problemen, zoals onderlinge concurrentie en afgunst.... Lees meer >
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.