TV Krant

 • article/ANP-52718296.jpg

  NOS Sport: WK Indoor

  Tot en met zondag 4 maart strijden topatleten om de medailles op de WK Indoor in de Engelse stad Birmingham. Ook veel Nederlandse toppers, onder wie Dafne Schippers en Sifan Hassan, hebben hun deelname aan de atletiekkampioenschappen aangekondigd. Op de vorige WK Indoor, twee jaar geleden in Portland, werd Schippers tweede op de 60 meter en won Hassan goud op de 1.500 meter. Welke afstand ze in Birmingham loopt, beslist Hassan kort voor het toernooi. Ook de sterke meerkampers Eelco Sintnicolaas en Anouk Vetter zijn voor de WK uitgenodigd. Vetter is er niet bij: zij wil zich volledig richten op de toernooien in de buitenlucht. 
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_110_111_03.jpg

  Jo Frost: Killer kids

  Vroeg in de ochtend van 29 maart 2014 werd in een park in Colchester het ontzielde lichaam van Jim Attfield gevonden. Deze vader van vijf kinderen bleek maar liefst 102 keer met een mes gestoken te zijn. Drie maanden later werd op klaarlichte dag de Saoedi-Arabische student Nahid Almanea doodgestoken en bijna een jaar later vond een soortgelijke dodelijke aanval plaats. Uiteindelijk arresteerde de politie de seriemoordenaar: James Fairweather, een jongen van vijftien jaar. In deze aflevering van ‘Jo Frost: Killer kids’ praat Jo Frost met Jim Attfields moeder, criminologe Liz Yardley, neurowetenschapper Francesca Happé en misdaad-expert Malcolm Stevens om uit te zoeken wat de tiener bezielde.
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_110_111_01.jpg

  Flikken Maastricht

  Het nieuwe seizoen van ‘Flikken -Maastricht’ begint met een lastige opgave: een jaar na de gruwelijke moord op Fleur moeten Eva (Angela Schijf) en vooral Wolfs (Victor Reinier) de draad weer zien op te pakken. Terwijl Eva weer druk aan het werk is, kan Wolfs de dood van zijn dochter maar zeer moeilijk verwerken. Hij is uit op wraak en en vertrekt uit Maastricht, waardoor Eva er helemaal alleen voor staat als er een oorlog uitbreekt tussen een Maastrichtse drugsbende en een groep Amsterdamse criminelen. Met haar nieuwe partner begint ze een onderzoek in Amsterdam.
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_98_99_03.jpg

  Per seconde wijzer

  Vandaag is de laatste ‘Per seconde wijzer’ op de buis die Kees Driehuis presenteert. De presentator, die met pensioen gaat, was 29 jaar het gezicht van de populaire kennisquiz. Ruim veertig jaar geleden begon hij op de actualiteitenafdeling van de VARA-radio. Later was hij betrokken bij ‘Zembla’ en presenteerde hij ‘Nova’ en ‘Buitenhof’. Over ‘Per seconde wijzer’ zei Kees ooit in het Algemeen Dagblad: “Voor mij is het de kunst de kandidaten niet als een robot te behandelen. Het moet geen trucje worden.” ‘Per seconde wijzer’ gaat in het najaar door met een nieuwe presentator: Erik Dijkstra (‘Bureau sport’).
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_98_99_02.jpg

  Peter R. de Vries: De Raadkamer

  In de nieuwe wekelijkse talkshow ‘Peter R. de Vries: De raadkamer’ praat de misdaadverslaggever met experts over actuele onderwerpen uit de wereld van de misdaad. “Zo’n programma is er nog niet”, zegt De Vries. “Er is wel fragmentarisch aandacht voor crime in talkshows, maar dat houdt na maximaal tien minuten op, omdat er dan weer iets anders besproken moet worden.” In het programma schuiven politiemensen, advocaten, rechters, nabestaanden van slachtoffers en andere betrokken aan. “De expertise en ervaring die ik in veertig jaar heb opgebouwd, kan ik er mooi in kwijt”, aldus De Vries.
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_98_99_01.jpg

  Dokter Deen

  De komende weken kunt u genieten van het allerlaatste seizoen van ‘Dokter Deen’, de serie die zich afspeelt op Vlieland. In de hoofdrol ziet u opnieuw Monique van der Ven als huisarts Maria Deen. Monique kent inmiddels de ins en outs van het Waddeneiland. Niet alleen door de serie, maar ook doordat ze er sinds 2002 een huisje heeft, naast haar ‘dagelijkse’ villa in Blaricum. Ze geniet er nog steeds volop, al baalt ze er wel van dat het eiland langzaamaan verandert doordat mensen met geld er huizen neerzetten die er niet passen. Privézwembaden en rietgedekte villa’s horen niet bij Vlieland en verdrijven jammer genoeg de karakteristieke Rietveldachtige huisjes, zo vindt de actrice.


  ... Lees meer >
 • article/TK1808_86_87_04.jpg

  NOS Sport

  Het WK Baanwielrennen vindt dit jaar plaats in Omnisport Apeldoorn. Het is een spectaculaire tak van sport, met wielrenners die niet over remmen of versnellingen beschikken en op een steil oplopende, houten baan rijden. Vorig jaar op het WK in Hongkong won de Nederlandse equipe driemaal zilver en eenmaal brons. Dat moet nog beter kunnen. Vandaag op het programma: de finale van de teamsprint bij de mannen en de vrouwen én de scratch bij de vrouwen, waarbij ze tien kilometer afleggen. Voor Nederland komt Kirsten Wild in actie, die in 2015 wereldkampioen werd. Zij doet ook mee aan de puntenkoers, het omnium en de koppelkoers.
  ... Lees meer >
 • article/1maxresdefault.jpg

  Doe het lekker zelf

  Een nieuwe uitdaging voor Chantal Janzen: vanaf vandaag presenteert ze ‘Doe het lekker zelf’. Hierin nemen handige creatievelingen het tegen elkaar op. Wat ze precies moeten doen? Van oude troep iets -prachtigs maken, zoals van een autolamp een hanglamp fabriceren. Rustig knutselen is er niet bij: het moet binnen een bepaalde tijd gebeuren om de prijs, een leuk geldbedrag, in de wacht te kunnen slepen. Het format van ‘Doe het lekker zelf’ lijkt overigens sterk gebaseerd op het Amerikaanse TLC--programma ‘Craft wars’, dat gepresenteerd wordt door Tori Spelling.
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_86_87_02.jpg

  De wereld volgens 80-jarigen

  Je hoort ouderen soms verzuchten dat vroeger alles beter was, maar is dat ook echt zo? In ‘De wereld volgens 80-jarigen’ neemt presentator Viktor Brand de proef op de som: hij probeert erachter te komen wat acht mondige bejaarden van de -moderne wereld vinden. Om een antwoord op de vraag te vinden, gaat het achttal een maand in een super-modern huis wonen. Daar krijgen ze gezelschap van vier hippe jongeren en maken ze kennis met fenomenen, producten en activiteiten van nu, van Botox tot Lil’ Kleine en van Siri tot Tesla. In de laatste aflevering beantwoorden ze de vraag: was vroeger écht alles beter?
  ... Lees meer >
 • article/De_Leugendetective.jpg

  De leugendetective

  Niets mis met een leugentje om bestwil, maar wist u dat tachtig procent van de mensen weleens liegt tegen zijn of haar partner? Of dat in elke tien minuten van een gesprek minstens één leugen voorbijkomt? Voor het RTL 5-programma ‘De leugendetective’ vliegt privédetective en leugen-expert Dan Ribacoff over vanuit Amerika om (ex-)partners het eerlijkste gesprek van hun leven te bezorgen. Dat levert mooie woorden, maar ook keiharde confrontaties op. Voorafgaand aan het gesprek neemt Ribacoff bij ieder van de (ex-)geliefden een leugentest af om te weten wanneer de waarheid wordt gesproken tijdens het gesprek.
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_74_75_04.jpg

  De slechtste chauffeur van Nederland vips

  Het format ‘De slechtste chauffeur van Nederland’ gaat al een aantal jaren mee. Tot nu toe deden er altijd ‘gewone’ Nederlanders mee die er qua autorijden nogal een zooitje van maakten, maar in de reeks die vanavond begint, zitten beroemdheden van eigen bodem achter het stuur. “Er blijken veel BN’ers te zijn die voor geen meter kunnen rijden”, aldus presentator John Williams, die dit keer geen voet in de auto van de kandidaten durfde te zetten. “Daar is de nodige discussie over geweest, maar ik durfde het echt niet aan”, zegt hij. “Dit zijn namelijk heel rare mensen. Nou ja, achter het stuur dan.”... Lees meer >
 • article/Kenia_img-8872.jpg

  Ellie op patrouille

  De gedreven politievrouw Ellie Lust is vanaf dinsdag te zien in ‘Ellie op patrouille’. Daarin draait zij mee met buitenlandse politiekorpsen. “Ik zei altijd: ‘Ik heb twintig jaar in Amsterdam op straat gewerkt, ik heb alles gezien!’ Nou, mooi niet.” “Het format sprak mij direct aan. Hoe geweldig is het, als ik met politiecollega’s in het buitenland mee mag werken om te ervaren hoe zij hun politiewerk moeten doen? En dan niet van: ik sta erbij en ik kijk ernaar, nee: Ik leg uit wat er gebeurt, dus de kijker krijgt ook weer wat nieuw politiejargon van me te horen. Maar ik presenteer niet, ik draai écht mee. Niks is geënsceneerd en ik doe geen kunstje! Even in een notendop wat de kijker zoal gaat zien: in San Francisco loop ik met de daklozenunit mee, in Colombia ga ik de sloppenwijken van Bogota in voor een inval in een drugspand en in Albanië ren ik achter vuurwapengevaarlijke verdachten aan. Ik maak deze reeks natuurlijk niet in mijn eentje, maar met een geweldig team. We werkten snoeihard, vaak van ’s morgens vroeg tot middernacht.... Lees meer >
 • article/2635.w1200.0.eecffa5.jpg

  Dream school

  Het eerste seizoen van ‘Dream School’ leverde goudeerlijke televisie op, vol emoties. Jongeren die vastgelopen zijn in het reguliere schoolsysteem kregen hierin een tweede kans, onder bezielende leiding van bokslegende Lucia Rijker en rector
  Eric van ’t Zelfde. De leerlingen hadden een heel eigen kijk op de lessen van onder anderen Maarten van Rossum en waren duidelijk niet altijd gemotiveerd. Sommigen vertoonden zelfs agressieve trekjes. Dat gedrag leidde regel-matig tot wanhoop bij Lucia en Eric, maar goede resultaten waren er ook. In het nieuwe seizoen zijn er nieuwe leerlingen en weer bijzondere leraren, onder wie fysicus Diederik Jekel, filosoof Bas Haring en presentator en journalist Eva Jinek. Weten zij de leerlingen te raken?
  ... Lees meer >
 • article/CSM_Group_kopi_ren.jpg

  Curvy sypermodel

  Het programma ‘Curvy supermodel’ gaat op zoek naar een potentieel internationaal model met rondingen. Natuurlijk willen alle kandidaten dolgraag de titel ‘Curvy supermodel 2018’ binnenhalen. Ze zetten dan ook alles op alles om zichzelf iedere aflevering weer te overtreffen en de jury, bestaande uit v.l.n.r. fotograaf Nigel Barker, model Daniëlle van Grondelle, modeblogger Anna Nooshin en stylist JeanPaul Paula, te laten zien dat zij met recht kans maken op die titel. De eerste aflevering gaat van start met twintig meiden, waarvan er maar tien door mogen naar aflevering 2.

  ... Lees meer >
 • article/img-3657.jpg

  Eindelijk thuis

  “Iedereen heeft wel een werkgerelateerde bucketlist. Op die van mij staan de programma’s die ik nu bij KRO-NCRV mag maken”, zei presentator Daan Nieber toen hij van RTL overstapte naar de NPO. Sindsdien maakte hij ‘Keuringsdienst van waarde’ en ‘Van A naar B’. In zijn nieuwe zesdelige serie ‘Eindelijk thuis’ gaat hij met mensen die geadopteerd zijn en een van hun adoptieouders naar geboortelanden, zoals Colombia, Sri Lanka en Suriname. Dat leidt tot identiteitsvragen: hoe had het leven er hier uitgezien? Hoe ziet de plaats eruit waar ik vandaan kom? En heeft deze reis ook invloed op onze onderlinge band?
  ... Lees meer >
 • article/kelin_FamTervoort.jpg

  Jullie huis, onze regels

  Twee ouderparen ruilen van huis, kinderen en huisregels in het nieuwe SBS 6-programma ‘Jullie huis, onze regels’. Confronterend, want de paren hebben een extreem andere manier van opvoeden en zijn ervan overtuigd dat de eigen methode de beste is. Zo ruilen de ouders Ploeg, voor wie het geloof allesbepalend is, met de ouders Tervoort, die een gezin hebben waarin de kinderen de dienst uitmaken. Bij de Ploegjes wordt vooral huiswerk gemaakt en muziek geoefend en een tv is er niet, terwijl vader en moeder Tervoort in de huiskamer slapen omdat de kinderen hun slaapkamer als ballenbak gebruiken. Hoe reageren de kinderen als ze opeens te maken krijgen met totaal andere regels?
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_50_51_03.jpg

  Olympische spelen sluitingsceremonie

  Drie weken topsport zitten er weer op: de medailles zijn uitgereikt. Tijdens de sluitingsceremonie van vandaag halen de Zuid-Koreanen nog één keer alles uit de kast om indruk te maken. Wat ze precies gaan doen, houden ze angstvallig geheim. Wel weten we dat cheerleaders uit vele landen, waaronder Nederland, een rol krijgen in de sluitingsceremonie. Van 9 tot en met 18 maart worden vervolgens de Paralympische Spelen gehouden, ook in Pyeongchang. Naar schatting kostten beide evenementen Zuid-Korea 10,6 miljard euro. Hiervan ging een groot deel (1,2 miljard) op aan de infrastructuur en het skigebied Alpensia.
  ... Lees meer >
 • article/TK1808_50_51_01.jpg

  De luizenmoeder

  In de razend succesvolle comedyserie ‘De luizenmoeder’ speelt Bianca Krijgsman Nancy. “Een beetje een sneu iemand”, zegt ze over haar rol. “Nancy’s kinderen zijn al van school af, maar ze heeft het idee dat de school niet functioneert als ze er niet is. Ze is een combinatie van moeders die ik ken, die altijd precies weten wanneer alles gebeurt. Van die moeders met te veel tijd. Ik ben zelf trouwens luizenmoeder op het schooltje van mijn drie kinderen. Helemaal geen vies werk, maar als je ‘luizen’ hoort, gaat het meteen kriebelen. Het grote voordeel van luizenmoeder zijn is dat ik mijn kinderen op die manier kan bespioneren, want je mag nooit in de klas komen.”
  ... Lees meer >
 • article/ANP-54134548.jpg

  Peyongchang live

  De Winterspelen lopen ten einde, maar bij het langlaufen moet het zwaarste onderdeel nog komen: de marathon voor mannen, oftewel 50 km zwoegen door de Zuid-Koreaanse sneeuw. Alle ogen zijn gericht op de Noor Martin Johnsrud Sundby, ook wel ‘de borstkas op benen’ genoemd. Met zijn enorme longinhoud kan hij lang een hoog tempo aanhouden, maar hij heeft nog nooit olympisch goud gewonnen. Concurrentie kan hij ­verwachten van de Zwitser Dario Cologna, die in januari de meer­daagse Tour de Ski won. En dan hebben we nog de nieuwe Noorse ster Johannes Høsflot Klæbo en de ervaren Canadees Alex Harvey.... Lees meer >
 • article/TK1808_38_39_02.jpg

  Wie is de mol?

  ‘Wie is de mol?’, het programma waarin deelnemers moeten raden wie van hen een saboteur is, begon in 1998 als ‘De mol’ in België. Inmiddels zenden ruim dertig landen, waaronder Israël, Bulgarije en Noorwegen, het succesvolle programma op tv uit. Het logo bestaat in bijna elk land uit een vingerafdruk en bijna elk land heeft een titel waarin het woord ‘mol’ in de eigen taal voorkomt. Zo heet het programma in Frankrijk ‘Qui est la taupe?’, in Duitsland ‘Der Maulwurf’ en in Catalonië ‘El talp’. In Nederland naderen we de ontknoping van dit seizoen. Wie o wie is toch de Mol? Nog even en we weten het.
  ... Lees meer >

takeover_restyling.png
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.