TV Krant

 • article/ANP-45508098.jpg

  Tour de France - etappe 7

  De wielrenners fietsen de hele dag door de Bourgogne, een geweldig wijngebied waarvan de wijngaarden en bijbehorende chateaus zelfs Unesco Werelderfgoed zijn. De finish ligt voor het eerst in Nuits-Saint-Georges, waar de wereldberoemde en peperdure wijnen Romanée-Conti en La Tâche vandaan komen. Onderweg passeren de renners talloze wijngaarden met vooral chardonnay- en pinot noir-druiven en maken dan een lusje om het walhalla van de wijn: ze geven zeg maar zelf alvast een rondje. De etappe lijkt gemaakt voor een sprint, dus we gokken op Marcel Kittel, Alexander Kristoff of Mark Cavendish.... Lees meer >
 • article/ANP-46753482.jpg

  Tour de France - etappe 5

  De Tourrit van vandaag voert naar een plek met de lieflijke naam: La Planche des Belles Filles, oftewel ‘Het plateau van de mooie meisjes’. De naam stamt van een gruwelijke legende over Franse meisjes die van het plateau in een meer sprongen om aan wrede Zweedse huurlingen te ontkomen die er in de dertigjarige oorlog huishielden (1618-1648). Het plateau is een skigebied en was tweemaal eerder finishplaats. In 2012 won Chris Froome, in 2014 Vincenzo Nibali. De klim is vrijwel zes kilometer tegen een gemiddelde van 8,5% met een verschrikkelijk steil stukje van 20% vlak onder de top.... Lees meer >
 • article/ANP-23990822.jpg

  Tour de France - etappe 4

  Het peloton vertrekt vandaag uit Munneref als u het aan een Luxemburger vraagt, Bad Mondorf bij een Duitser en Mondorf-les-Bains als u een Franstalig iemand treft. Het is de woonplaats van de Luxemburgse wielrenbroers Andy en Fränk Schleck die naast het fietsen graag visten. Het 207,5 km lange parcours gaat via Schengen (de deelnemers hoeven hun paspoort niet te laten zien) naar Vittel, bekend van het bronwater. Maar de sprinters die dit vrijwel vlakke parcours willen winnen, zullen vooral van de energiedrankjes en voedingsgelletjes snoepen om de rit te kunnen winnen. Want op alleen water wint niemand een etappe.... Lees meer >
 • article/ANP-51644292.jpg

  Tour de France - etappe 1

  Traditiegetrouw begint de Tour de France met een korte tijdrit. Het parcours start en eindigt voor de Frankfurter Messe en gaat over brede, vlakke wegen. Echt een parcours voor de Duitser Tony Martin die in eigen land graag de eerste gele trui van dit jaar op wil eisen. Rohan Dennis en onze eigen Jos van Emden zijn andere grote kanshebbers. De 14 km is uitgezet aan beide kanten van de Rijn en de renners fietsen onder andere door de Königsallee, de duurste winkelstraat van de stad. Düsseldorf ligt iets meer dan 50 km van de Nederlandse grens en er worden dus veel Hollandse fans verwacht. Hup Jos!

  © ANP... Lees meer >
 • article/TVK1637_11_03.jpg

  Witse

  Het is een zwarte dag voor alle fans van ‘Witse’. Vanavond wordt namelijk de aller-allerlaatste aflevering uitgezonden van de Vlaamse politieserie. Overigens stamt deze laatste episode al uit 2012, we lopen in Nederland namelijk wat jaartjes achter. Hoofdrolspeler Hubert Damen vond het destijds mooi geweest en wilde meer tijd kunnen vrijmaken voor andere liefhebberijen zoals zingen. Zo stond de Vlaamse acteur dit voorjaar nog op het podium met zijn nieuwste voorstelling ‘Als de liefde niet bestond’ waarin hij samen met muzikale duizendpoot Florejan Verschueren en jazz-saxofoniste Sara Meyer liedjes en gedichten brengt. Naar verluidt heeft de acteur na ‘Witse’ geen andere rollen van naam aangeboden gekregen.... Lees meer >
 • article/1TK1726_98_03.jpg

  The lone ranger

  Bij de zender ONS is juli omgedoopt tot westernmaand. U kunt genieten van klassieke cowboyfilms met stoere kerels als John Wayne en westernseries als ‘Bonanza’ en ‘The Lone Ranger’. Laatstgenoemde is vanavond te zien, en draait om een gemaskerde held, die samen met zijn indiaanse metgezel Tonto het kwaad bestrijdt. De serie was in thuisland Amerika te zien tussen 1949 en 1957.The Lone Ranger spoort zijn paard Silver aan met “Hi-ho Silver, away!” Aan het begin van elke aflevering is deze kreet te horen, maar grappig genoeg is dit een opname uit een radioversie van ‘The Lone Ranger’ uit de jaren dertig van de vorige eeuw.
  ... Lees meer >
 • article/TK1726_50_01a.jpg

  Andere tijden sport

  Wielrenner Hennie Kuiper werd twee keer tweede in de Tour de France: in 1980 achter Joop Zoetemelk, en in 1977 achter Bernard Thévenet. Over deze laatstgenoemde Tour gaat ‘Andere tijden sport’. Wielerminnend Nederland was er in 1977 van overtuigd dat Kuiper ging zegevieren. Een paar dagen voor Parijs won hij op Alpe d’Huez en kwam hij tot op 8 seconden van klassementsleider Thévenet. Een dag later, in de laatste bergetappe, verzuimde hij echter de Fransman de genadeklap toe te dienen. Werd hij niet goed gecoacht door ploegleider Peter Post? Kreeg Thévenet te veel steun van de chauvinistische Fransen? ‘De verloren Tour van Hennie Kuiper’ zoekt antwoorden.
  ... Lees meer >
 • article/TK1726_62_63_05.jpg

  Capital

  De driedelige miniserie ‘Capital’, gebaseerd op John Lanchesters boek, speelt zich af in de (fictieve) Pepys Road in Londen. Eens was dit een gewone arbeidersstraat, maar met de pijlsnel stijgende huizenprijzen in de Britse hoofdstad zijn de stulpjes nu miljoenen waard. De bewoners variëren van weduwe Petunia die al haar hele leven in Pepys Road resideert, tot bankier Roger (Toby Jones) en zijn vrouw Arabella (Rachael Stirling), die er pas zijn komen wonen. Alle bewoners krijgen een mysterieuze kaart door de brievenbus, met de boodschap: ‘We willen wat jij hebt.’ Is het een grap... of is het een bedreiging?
  ... Lees meer >
 • article/TVK1726_11_03.jpg

  Taboo

  Deze nieuwe dramaserie draait om de ontrafeling van een duister familiemysterie. De al tijden dood gewaande James Keziah Delaney keert in 1814 vanuit Afrika terug naar zijn Londense huis, als getekend man én in het bezit van veertien gestolen diamanten. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, hoofd van een scheepsbouwimperium, opeisen en een nieuw leven beginnen. Daarbij wil hij de dood van zijn vader wreken, maar dat zorgt ervoor dat paps vijanden ook de zijne worden. Overal in Londen blijken mensen het op hem te hebben voorzien. De hoofdrollen zijn voor onder anderen Tom Hardy, Leo Bill en Jonathan Pryce.... Lees meer >
 • article/TVK1726_11_05.jpg

  Riviera

  Het zorgeloze en luxe medi-terraanse leventje van de pasgetrouwde Georgina Glios (gespeeld door Julia Stiles) wordt bruut verstoord wanneer haar rijke man wordt vermoord. Al snel komt Georgina erachter dat het fortuin dat hij gebruikte om hun extravagante levensstijl te bekostigen, is vergaard met geweld, dubbelspel en misdaad. Georgina wordt meegesleurd naar de onderwereld en haar vijanden komen gevaarlijk dichterbij. Deze serie, met o.a. ook Iwan Rheon en Lena Olin in de hoofdrollen, heeft soap-achtige elementen en gunt je een kijkje in het leven van de superrijken.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1726_11_02.jpg

  The girl on the train

  Dit is de solide verfilming van de wereldberoemde bestseller van Paula Hawkins (in Nederland uitgebracht als ‘Het meisje in de trein’). De gescheiden alcoholiste Rachel (Emily Blunt) maakt elke werkdag hetzelfde treinritje. Ze passeert hierbij het huis van een jong stel en op een dag ziet Rachel iets zeer vreemds in hun tuin… Ze gaat op onderzoek uit, raakt betrokken bij een vermissingszaak, en moet vrezen voor haar leven. Blunt was zwanger tijdens de opnamen, iets wat ze tot bijna de laatste draaidag geheim wist te houden. In andere hoofdrollen zie je o.a. Rebecca Ferguson en Justin Theroux.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1726_11_01.jpg

  3doc: that sugar film

  De Australische filmmaker Damon Gameau nuttigt voor deze docu veertig theelepels suiker per dag, ongeveer de hoeveelheid die Australiërs dagelijks binnenkrijgen. Hij onderzoekt wat het effect hiervan op zijn lichaam is. Gameau eet alleen ‘gezond’ voedsel zoals yoghurt light, mueslirepen, etc. De begeleidende artsen zien al snel een verontrustend effect voor zijn gezondheid. De aanpak lijkt op die van James Spurlocks ‘Supersize me’, al bevat die film meer humor. Gameau laat zien hoe de voedselindustrie de consument verleidt en belazert en toont overtuigend de bittere kant van suiker.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1726_11_04.jpg

  Gypsy

  Psychologische thrillerreeks over therapeute Jean Halloway (Naomi Watts). Zij tast de grenzen van de vertrouwensrelatie af tussen arts - patiënt en overschrijdt die zelfs. Ze zoekt ongeoorloofd contact met belangrijke personen in de levens van haar patiënten. De grenzen tussen Jeans professionele leven en haar persoonlijke fantasieën beginnen te vervagen. Ze glijdt af naar een bewustzijnstoestand waarin haar intense verlangens haar realiteitsbesef overschreeuwen, zodat haar carrière en gezinsleven op het spel komen te staan. In andere hoofdrollen zie je o.a. Billy Crudup en Lucy Boynton.
  ... Lees meer >
 • article/TK1726_110_111_04.jpg

  Goede tijden, slechte tijden

  Vaste prik begin juli: de laatste aflevering van ‘Goede tijden, slechte tijden’ voor de zomerstop. En volgens goed gebruik is die ook deze keer bloedspannend! Want wat of wie gooit op dramatische wijze roet in het eten tijdens de dansrepetities van Lucas en Felix? Welk geheim deelt Maxime met Bill en hoe vergaat het Rik en Bing tijdens hun poging om Jos (Bas Keijzer) te ontmaskeren? Overigens hoeft u na deze cliffhanger de serie niet helemaal te missen de komende maanden. Op de ‘GTST’ Meerdijk-app start een gloednieuw spannend zomerspel dat doorgaat waar de soap vanavond stopt. Bovendien verschijnt er de komende weken ook vier keer het GTST Magazine.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1726_08_09_03.jpg

  Celebrity stand-up

  Modeontwerpster en onderneemster Olcay Gulsen doet in ‘Celebrity stand-up’ een poging het publiek te laten schuddebuiken van het lachen. “Ik ga het onder meer hebben over mijn vier verlovingen, die... Lees meer >
 • article/Zaak-van-je-Leven-S1E1.jpg

  Zaak van je leven

  Dinsdag begint een nieuw seizoen van ‘Zaak van je leven’ waarin rechercheurs terugblikken op geruchtmakende moordzaken. Vandaag draait het om de moord op barman Gijs Dekker, die in 1998 dood werd gevonden achter de bar van zijn Amsterdamse kroeg. Langs kroegen, voetafdrukken en zelfs via stenen uit Spanje ontspon zich een Baantjerachtige jacht op de dader. Rechercheurs Bob en Gerrit vertellen samen met direct betrokkenen het verhaal van deze zaak, die hen altijd zal bijblijven. Niet in de laatste plaats door een krank-zinnig slot, als de moord op Gijs Dekker ook een rol gaat spelen in het privéleven van een van de rechercheurs.
  ... Lees meer >
 • article/TVK1726_08_09_02.jpg

  Zomaar een gast

  Een talkshow zonder BN’ers als gast? Jazeker, die bestaat en hij heet ‘Zomaar een gast’! Verschillende presentatoren (onder wie Rifka Lodeizen, Elle Bandita en Ronald Giphart) interviewen op festivals volledig onbekende mensen. Met behulp van beeld- en muziekfragmenten proberen zij interessante verhalen boven tafel te krijgen. De interviewers weten van tevoren niet wie zij aan tafel krijgen en van de gasten in kwestie weten zij ook niets, dus de gesprekken zijn volstrekt spontaan. ‘Zomaar een gast’ is een bewerking van het theaterprogramma waarmee Oscar Kocken (l.) en Patrick Nederkoorn al een paar jaar langs de Nederlandse festivals toeren. ... Lees meer >
 • article/TVK1726_08_09_01.jpg

  RTL Summer night

  ‘RTL Late night’ gaat op vakantie, en de zomerse vervanger heet ‘RTL Summer night’. Het blijft wel gewoon een talkshow, dit keer niet met Humberto Tan als presentator, maar met Beau van Erven Dorens. Het begint een uurtje eerder, gaat van een uur naar anderhalf uur, en om die extra tijd te vullen is er een onderdeel waarin kinderen babbelen over actuele nieuwtjes,
  à la ‘Praatjesmakers’. Van Erven Dorens carrière zit sinds een jaar weer in de lift. In 2016 had hij zijn comeback bij ‘RTL Boulevard’ en hij maakte sindsdien de gewaardeerde programma’s ‘The Amsterdam Project’ en Beaufort’. En nu als kers op de taart ‘RTL Summer night’.
  ... Lees meer >
 • Tegenlicht

  Het budget dat Brussel over heeft voor de bewaking van de Europese grenzen is, onder druk van de vluchtelingenstroom en terrorisme, gestegen. Douane- en politiediensten aan onze buitengrenzen en de ring van zogenoemde ‘derde landen’ om de Europese Unie heen, worden getraind in moderne grensbewaking. Steeds meer geld en materiaal wordt ingezet om dit werelddeel veilig te houden. Europa heeft vijftigduizend km buitengrens, zeewater meegerekend. Dat is ruim vijftien keer zo veel als de grens tussen de VS en Mexico, waar president Donald Trump een muur wil bouwen. Ook in Europa verrijzen hekken en muren aan de grenzen, zichtbaar en onzichtbaar.


  ... Lees meer >
 • article/TVK1726_08_09_04.jpg

  Herdenking slavernijverleden

  Nederland schafte op 1 juli 1863 de slavernij af in Suriname en de voor-malige Nederlandse Antillen. Deze belangrijke gebeurtenis wordt herdacht in Amsterdam, bij het Nationaal Monument Slavernijverleden. Er zijn toespraken en er worden kransen gelegd. ’s Avonds is er een samenvatting (resumé) en kun je kijken naar de documentaire ‘Amsterdam, sporen van suiker’, van de Surinaams-Nederlandse filmmaker Ida Does (l.). Zij belicht de band die onze hoofdstad had met de
  slavenhandel. Daarnaast ontrafelen oud-nieuwslezer Noraly Beyer (r.) en zanger Typhoon (m.) hun door slavernij getekende familie-geschiedenis.

  Herdenking slavernijverleden • NPO 2, 13.00 uur
  Herdenking slavernijverleden (samenvatting) • NPO 2, 19.35 uur
  Amsterdam, sporen van suiker • NPO 2, 20.20 uur
  ... Lees meer >
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.