TV Krant

 • article/Gorts_wijnkelder.jpg

  Gorts wijnkwartier

  Wijnboer Ilja Gort geeft in een nieuw seizoen van ‘Gorts wijnkwartier’ antwoord op prangende wijnvragen van de kijker. Gort vertelt waar je op moet letten als je wijn bestelt in een restaurant. Ilja staat bekend om zijn kunstig gedraaide snor, maar hij vindt zichzelf ‘een enorme zeiksnor’... als het om wijn gaat, tenminste. “Als ik in een restaurant een fles wijn bestel en die bevalt me niet, dan stuur ik hem terug. Ik betaal hem wel, want hij is op zich goed, maar dan vind ik hem te jong of te zuur of te zoet. En dat vind ik nogal snel.”
  ... Lees meer >
 • article/uitmarkt.jpg

  Uitmarkt 2018: De opening

  Rechtstreeks vanaf het Oosterdok in Amsterdam presenteert Eric Corton het openingsprogramma van de Uitmarkt 2018, het begin van een nieuw cultureel seizoen. Guus Meeuwis zingt zijn hit ‘Je moet het voelen’, cabaretiers Van der Laan & Woe komen messcherp en humoristisch uit de hoek, het virtuoze Weense duo Bartolomey-Bittmann pakt uit op cello en viool, de Amsterdamse band The Dubbeez geeft reggae een hedendaagse schwung, aanstormend talent van eigen bodem Pitou laat van zich horen en rapgroep Broederliefde bouwt een feestje met hun zomerhit ‘Hoe je bent’. En dit alles en meer onder begeleiding van New Cool Collective; de meest swingende bigband van Nederland.... Lees meer >
 • article/TK1833_110_111_01.jpg

  The voice 60+

  Na ‘The Voice of Holland’ voor volwassenen en een Versie voor kinderen krijgt nu ook de oudere generatie een stem. Maak alvast kennis met twee kandidaten.
  ... Lees meer >
 • article/TK1833_98_99_03.jpg

  Crossbones

  De avonturenserie ‘Crossbones’ speelt zich af in de achttiende eeuw, op het eiland New Providence. Daar resideert Edward Teach, beter bekend als de legen-darische piraat Blackbeard. Een van zijn volgelingen is gouverneurdochter Kate Balfour, die piraat geworden is. Kate wordt gespeeld door Claire Foy. Twee jaar na deze serie (‘Crossbones’ is uit 2014) brak zij door met haar rol van koningin Elizabeth in ‘The crown’. Eind oktober ziet u de 34-jarige Britse in een héél andere rol, namelijk die van getatoeëerde, gepiercete en asociale computerhacker Lisbeth Salander in de vijfde ‘Millennium’-film ‘The girl in the spider’s web’.
  ... Lees meer >
 • article/TK1833_98_99_01.jpg

  Celebrity city trip

  In deze herhaling van ‘Celebrity city trip’ reizen Rico Verhoeven (l.) en Dennis Weening naar Londen en Rome om elkaar over en weer te vertellen waarom deze plaatsen iets voor hen hebben betekend. Dennis begon als muzikant, maar rolde het presentatiewerk in. En dat past prima bij hem. “Ik wilde altijd zijn zoals Kurt Cobain, een beetje een einzelgänger. Maar ik ben daar veel te sociaal voor. Bovendien ben ik een enorme aandachttrekker. Dat vond ik echt vréselijk van mezelf. Op een gegeven moment heb ik maar besloten om die karaktereigenschap te omarmen en er iets positiefs van te maken. En dat is gelukt als presentator.”

  ... Lees meer >
 • article/jeugdjournaal.jpg

  Jeugdjournaal

  TV Krant nam een kijkje op de redactie van het ‘Jeugdjournaal’ en liep mee met verslaggeefster Malou Petter. ... Lees meer >
 • article/TK1833_86_87_01.jpg

  13 uur: Race tegen de klok

  Quinty Trustfull presenteerde in 2005 voor SBS 6 ‘Race tegen de klok’. Daarin werden autowrakken opgelapt waarmee een hindernissenparcours moest worden afgelegd. Duidelijk een programma voor watjes vergeleken met wat er nu komt...
  ... Lees meer >
 • article/TK1833_86_87_03.jpg

  2doc: Complicit

  Bij de Chinese fabrieks-arbeider Yi Yeting werd in 2005 leukemie vastgesteld. Hij werkte jarenlang met de giftige stof benzeen bij Foxconn, een fabrikant van smartphones en computeronderdelen. Was er misschien een link? “Nee”, zei het bedrijf, dat elke verantwoordelijkheid van de hand wees. Yi ontdekte echter dat er nog meer werknemers ziek zijn en stuitte op schimmige zaken. De documentaire ‘Complicit’ doet een boekje open over de letterlijk ziekmakende technologie waarvan ontelbare Chinese fabrieksarbeiders het slachtoffer zijn. Gedurende een aantal jaren volgt de film arbeiders op de werkvloeren van de elektronicafabrieken en in buurten en ziekenhuizen rondom Foxconn.

  ... Lees meer >
 • article/1john_williams.jpg

  SOS Mijn vakantie is een hel

  Hij ging er vol goede moed in, maar John Williams weet het nu zeker: ‘SOS mijn vakantie is een hel’ is geen programma voor hem. “Het was echt te smerig voor woorden. Ik had al een erge vorm van smetvrees, deze is alleen maar groter geworden! Wat mij betreft komt er geen tweede seizoen”, aldus de nog na-griezelende John. Het bracht hem wel op het idee een schoonmaaktasje op de markt te brengen als hulp bij vieze hotelkamers. ‘Mr. John’s travel hygiene kit’ bevat onder meer een schoonmaakdoekje en een uv-lamp waarmee je zelf al een heel eind komt op je (vervuilde) hotelkamer.
  ... Lees meer >
 • article/fajah_lourens.jpg

  Sterren houden huis

  Stylist Roy Donders en fitnessgoeroe Fajah Lourens toveren in ‘Sterren houden huis’ een kamer om tot een stilistisch hoogstandje. En dat ging het duo niet in de koude kleren zitten, de opnamedagen waren behoorlijk zwaar! Fajah kreeg het zelfs in haar rug en moest een specialist raadplegen om van haar klachten af te komen. Dat was ook wel nodig, want Fajah verdient een goed belegde boterham met haar fitnessvideo’s en boeken. Ze stopte in het voorjaar met haar deejaycarrière. Het draaien bleek niet meer te combineren met de drukke werkzaamheden voor haar eigen bedrijf MKBM (staat voor Mykillerbodymotivation).
  ... Lees meer >
 • article/floortje.jpg

  Floortje naar het einde van de wereld

  De reis gaat naar St. Helena in ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Op dit 4.500 inwoners tellende eiland in het zuiden van de Atlantische Oceaan leefde Napoleon Bonaparte een paar jaar in ballingschap. St. Helena is een explosie van natuurschoon en een prachtige plek om te duiken. Het eiland was vroeger alleen te bereiken na een vijf dagen durende reis vanuit Kaapstad. Om het toerisme een impuls te geven, werd een vliegveld gebouwd dat vorig jaar openging. Vanuit Groot-Brittannië gaat er nu wekelijks een rechtstreekse vlucht naar St. Helena.
  ... Lees meer >
 • article/12351voetbal_TK.jpg

  Uefa Champions League (play-offs)

  We hebben de zomerse partijtjes voetbal tegen ploegen met exotische namen uit verre oorden achter de rug. Als het goed is, zijn de beste overgebleven en kan vandaag en morgen de vierde en laatste kwalificatieronde, de play-off-fase beginnen. De verliezers in deze ronde stromen de groepsfase van de Europa League in, terwijl de winnaars zich op een podium hoger mogen bewijzen. Nu treedt ook landskampioen PSV in de arena en die zal twee wedstrijden tegen andere ‘middelmatige’ kampioenen uit Europa moeten spelen om de groepsfase van het hoofdtoernooi te bereiken. Volgende week zijn de returns.
  ... Lees meer >
 • article/viaduct.jpg

  Z doc: De bouw van het indrukwekkende Millau viaduct

  Het viaduct van Millau staat vanavond in de schijnwerpers in ‘Z doc’. Deze brug over de rivier de Tarn in Frankrijk, die werd geopend op 14 december 2004, is de hoogste in Europa. Het viaduct draagt de autosnelweg A75, die Clermont-Ferrand in het noorden verbindt met Béziers en Montpellier in het zuiden. Deze imposante brug is een goed alternatief voor de ’s zomers stampvolle ‘Autoroute du soleil’ (de weg van Parijs naar Marseille). De bouw, die 394 miljoen euro kostte, begon eind 2001. Het viaduct van Millau is jaarlijks goed voor een doorvoer van 50 miljoen voertuigen. Elke twee jaar wordt hij afgesloten voor verkeer voor een hardloopwedstrijd.
  ... Lees meer >
 • article/34TK1731_50_51_02.jpg

  Tv show op reis

  In ‘Tv show op reis’ onder meer het gesprek dat Ivo Niehe in 1992 had met kunstenaar Jeff Koons. Het werk van de 63-jarige Amerikaan wordt ook wel ‘überkitsch’ genoemd: kitsch die zo sterk wordt aangezet dat het kunst wordt. Museum Boijmans Van Beuningen, het Stedelijk Museum en het Groninger Museum hebben Koons in de collectie. In april was de kunstenaar nog landelijk nieuws. In de Nieuwe Kerk van Amsterdam was toen een werk van hem te zien: ‘Gazing ball’, een met de hand nageschilderde kopie van een oud Italiaans werk, met een kobaltblauwe glazen bol erop geplakt. Op de laatste dag van de expo vernielde een bezoeker per ongeluk de bol.... Lees meer >
 • article/TK1833_63_01.jpg

  Verborgen verleden

  In een herhaling van ‘Verborgen verleden’ is het de beurt aan schaatser Mark Tuitert om in de geschiedenis van zijn familie te duiken. Marks moeder overleed plotseling in 2012 en in haar familie is de olympisch kampioen geïnteresseerd. Zijn moeder vertelde hem altijd dat hij Joodse voorouders heeft, maar details daarover kende zij niet. Een mooi moment om dat uit te zoeken. Mark hing in 2014 zijn schaatsen aan de wilgen en stortte zich op andere zaken. Hij schreef zijn autobiografie en begon een onderneming in kauwgum voor sporters. Ook nam hij meer tijd voor zijn gezin. De schaatser is getrouwd en heeft een dochter en een zoon.
  ... Lees meer >
 • article/2TK1833_50_51_03.jpg

  Blue planet 2

  In ‘Blue planet 2’ komt alle pracht voorbij die onze planeet te bieden heeft. De laatste aflevering gaat over wat er allemaal misgaat op de aardbol. Onze moderne levensstijl bedreigt al het andere leven op aarde. Zo zien we albatrossen die hun jongen nietsvermoedend plastic voeren. En jonge anemoonvissen kunnen de weg naar huis niet meer vinden omdat er steeds meer lawaai is. Ook in Nederland moet het roer om: het strandafval van onze kust is voor 45 procent afkomstig van de scheepvaart en visserij en 30 procent komt door strandtoerisme. 25 procent is onbekend. 75 procent van het strandafval bestaat uit kunststof.
  ... Lees meer >
 • article/1denederlandsemuziektest.jpg

  De Nederlandse muziekartiest

  Ze staan (of stonden ooit) in de hitparade, maar hoeveel weten René Froger, Frans Duijts, Brace, Patty Brard en Dave Roelvink eigenlijk over muziek van eigen bodem? Dat zoeken Jan Smit en Romy Monteiro uit in ‘De Nederlandse muziektest’. Bekende kandidaten strijden tegen elkaar terwijl een liveband voor muzikale begeleiding zorgt. Ook thuis kunt u uw parate kennis testen van het ‘nationale product’, zoals dat zo mooi heet. Wie zich alvast een beetje wil voorbereiden op dit programma, doet er goed aan om de quiz op pagina 16 te maken.
  ... Lees meer >
 • article/TK1833_50_51_02.jpg

  2doc: Marco, de weg terug

  Marco Bakker was een geliefde operazanger, tot een fataal ongeluk in 1997 alles veranderde. Hij reed onder invloed van alcohol een vrouw dood. Hoe moet je dan verder? In de herhaling van ‘2doc: Marco, de weg terug’, gemaakt door de stiefdochter van de zanger, ziet u hoe het Marco de afgelopen jaren privé en professioneel is vergaan. Het ongeluk heeft destijds zijn tol geëist: Marco had bijvoorbeeld nauwelijks meer werk. Tegenwoordig zijn er weer lichtpuntjes voor de tachtigjarige bariton en treedt hij regelmatig op. “Deze documentaire is goed geweest voor mij. Hij heeft helend gewerkt”, aldus de zanger.
  ... Lees meer >
 • article/TK1833_38_39_02.jpg

  Kinderprinsengrachtconcert 2018

  Voor Buddy Vedder, presentator van ‘Kinderprinsengrachtconcert 2018’, is zijn rol in de soap ‘Goede tijden, slechte tijden’ een mooie springplank gebleken naar gevarieerd tv-werk. En de talentvolle jeugd die vanmiddag plaatsneemt op de ponton voor hotel Pulitzer aan de Amsterdamse Prinsengracht, zien we misschien ooit terug in de grotemensenvariant. Zo stonden de nu internationaal gelauwerde harpist Remy van Kesteren, violiste Noa Wildschut en de Nederlandse pianobroers Lucas en Arthur Jussen (zie het interview met hen op pagina 12) in hun kindertijd op het podium. Vanavond schitteren de Jussens in het hoofdprogramma van ‘Het Prinsengrachtconcert’. Ze worden bijgestaan door Daniel Lozakovich, een Zweeds supertalent op de viool, en de Nederlandse sopraan Laetitia Gerards.
  ... Lees meer >
 • article/2TK1833_38_39_01.jpg

  Verborgen kustdorpen

  De Britse actrice Penelope Keith heeft haar koffers gepakt voor een nieuwe, inspirerende trip: ze maakt een reis langs idyllische, verborgen dorpjes langs de Britse kust. Ze ontmoet er markante bewoners en ontdekt allerlei wetenswaardigheden over de dorpjes. In de eerste aflevering neemt ze een kijkje in Birdham, gelegen in graafschap West Sussex. Daar stapt ze aan boord bij olympisch zeilkampioene Sarah Ayton. In de andere afleveringen gaat Penelope onder meer naar dorpjes langs de kust van East Anglia en per stoomtrein bezoekt ze de vroeg-twintigste-eeuwse badplaats Weybourne.
  ... Lees meer >
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.