TV Krant

1the_good_dinosaur_ov_40043081_st_1_s-low.jpg
5
Nieuw in de bioscoop
The Good Dinosaur
5
1600_miles_12012077_st_1_s-low.jpg
3
Nieuw in het filmhuis
600 Miles
3
article/dvd-minions.png
Win deze DVD
Minions
article/_Spotlight_baliclick.jpg
Word abonnee en ontvang een
Bali Clicks Giftset
 • Vanavond Tessa


  article/tessa.jpg Tessa Lees meer
  Vandaag begint bij BNN-Vara de nieuwe drama-serie ‘Tessa’, waarin een recalcitrante en onconventionele lerares centraal staat. De hoofdrol wordt gespeeld Thekla Reuten, die onlangs nog te zien was als de mysterieuze Anna in ‘Overspel’ en die tussendoor ook nog moeder werd van haar eerste kindje.
  Lees meer
  NPO 1 | 20.30
 • Win deze DVD The age of Adaline


  article/1dvd-age-of-adeline.png The age of Adaline Doe mee
  Doe mee met onze actie en maak kans op de dvd The age of Adaline
  Doe mee
 • Nieuw in de bioscoop Fashionchicks


  article/fashion_chicks_37021215_st_4_s-low.jpg Fashionchicks 3 Lees verder
  Niemand weet dat achter de flamboyante modeblogger Lizzy de grijze muis Esmee schuilgaat. Als Lizzy's populariteit toeneemt en de roep om haar in levende lijve te zien groter wordt, moet Esmee zich in vreemde bochten wringen in 'Fashion chicks'.

  Daar zit je dan, als volwassen man te kijken naar een film die 'Fashion chicks' heet? Maar wat blijkt: het resultaat valt alleszins mee, zelfs als je niet tot de doelgroep van tienermeiden behoort. Regisseur Jonathan Elbers noemt zijn film een 'hysterische tienerkomedie', maar wij vinden dat te kort door de bocht. Ja, op momenten is 'Fashion chicks' hysterisch, maar Elbers (die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt, na een rits korte films) zorgt ervoor dat het nergens buitensporig hysterisch wordt. Het blijft binnen de perken. En ach, een beetje hysterie hoort ook wel in de wereld die wordt geschetst. 

  Smerige streek
  Scholiere Esmee (Liza Sips) wil modeontwerper worden, maar ze heeft de contacten en het geld niet om een voet tussen de deur te krijgen. Tot ze stage mag lopen bij modebedrijf Wolff Fashion, geleid door de excentrieke Victoria (Victoria Koblenko). Maar door een smerige streek van pestkop en medestagiair Tiffany (Pip Pellens) wordt Esmee gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ze heeft hier echter wel toegang tot afgekeurde designerkleding, die ze zelf oppimpt en als haar online alter ego Lizzy aan de man brengt. Lizzy's blog wordt enorm populair en Victoria vraagt haar om exclusief te bloggen voor Wolff Fashion. Esmee geniet van het succes, maar haar echte vrienden zien de lieve en leuke Esmee steeds meer veranderen in haar verwaande, egoïstische alter ego? 

  Voorspelbaarheid
  Het verhaal is redelijk rechttoe rechtaan. Je voelt als kijker al waartoe het een en ander zal leiden, welke hobbels de hoofdpersoon moet nemen en ook wie uiteindelijk haar prins op het witte paard (of pizza- scooter) zal worden. Solide en met een bepaalde flair vinkt regisseur Elbers deze punten af, al kan hij niet voorkomen dat bepaalde scènes compleet doodslaan, puur door hun voorspelbaarheid. 

  Liza Sips
  Maar het grote pluspunt van 'Fashion chicks' zijn de spelers. Zij brengen een extra laag aan in het eendimensionale scenario, met voorop Liza Sips. Zij heeft door haar warme uitstraling direct onze sympathie, of het nu is als de stuntelige Esmee of de sexy Lizzy. Je vergeeft haar de misstappen die ze maakt, als de plotselinge roem Esmee/Lizzy naar het hoofd is gestegen. Bonte bijrollen Voor de komische noot zorgen Harry Glotzbach en Lone van Roosendaal als leeghoofdige ouders van Esmee's aartsvijand Tiffany. Je ligt alleen al dubbel om de intonatie van Glotzbach en Van Roosendaal als drankorgel zorgt voor hilarische momenten. En topactrice Renée Fokker maakt zelfs van de kleine rol van Esmee's moeder Nel iets moois. Kortom: 'Fashion chicks' is veel minder erg dan verwacht als je niet in de doelgroep zit. En tienermeiden zouden dit wel eens een heel leuke film kunnen gaan vinden.
  3
 • Interview Jessica Jones


  article/jessi_key_002_h.jpg Jessica Jones Lees het interview
  Vanaf deze vrijdag zijn alle dertien afleveringen van ‘Jessica Jones’ te zien. Deze Netflixserie is gebaseerd op een Marvelstrip, maar is duisterder dan we gewend zijn van het superheldengenre. TV Krant sprak hoofdrolspeelster Krysten Ritter in Parijs.
  Lees het interview
  NETFLIX | On demand
 • Vandaag op TV


 • Word abonnee 26 weken voor € 6,50


  article/_Abonnee_Aanbieding-home-III.jpg 26 weken voor € 6,50 Lees verder
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.